Čuvajte se botova i lažnih korisničkih računa na PlayStation Networku

Internet odavno nije imun na lažne račune koji na neki način žele izvući nešto od vas. Ni PlayStation Network nije iznimka.

Napisao/la  Kristijan Pranjić (Yakuza_stinger) Subota, 13 Svibanj 2017

Ako vam na PlayStation networku poruku pošalje netko koga ne poznajete, a razgovor izgleda kao na idućoj slici, pripazite da se možda ne radi o nekakvom prevarantu.

t3_6at7kf.png

Obično takvi računi nemaju nikakvu profilnu sliku, vjerojatno nemaju nikakva postignuća u vidu trofeja, a najčešći cilj im je ponuditi vam link na nekakve sumnjive stranice koje se lako prepoznaju zbog toga što nemaju uobičajene domene. Druga metoda je da se predstavljaju kao cure gamerice u nadi da će izvuć podatke o vašem računu od vas. A tek o "FREE PSN codes" porukama da i ne pričamo.

Iako svi mi koji naširoko koristimo internet možemo nanjušiti takve lažne račune na kilometar i reći da stvarno trebate biti "ekspert" da nasjednete na takav trik u 2017. godini, ipak ima djece koja možda nemaju iskustva na tom polju. Srećom po nas Hrvate, botovi vrlo loše pričaju hrvatski pa redovito budu predmet sprdnje.

Ako ste ograničili komunikaciju porukama samo na PSN prijatelje, onda nećete imati problema s ovakvim uletima.

CroZac_Drake
2017 Svi 13 09:00:18 AM
Čuvaj se šumice i vuka bez gumice...

Nadam se da nijedna dama nije pokušala preveslati našeg Emilija.
viper89
2017 Svi 13 09:01:19 AM
Hi, click this and all SONY first party games will have metascore above 92.
WOW!
Ulogiraj se da bi komentirao.