Iznenada preminuo Chris Cornell, jedan od začetnika grunge stila i frontmen bendova Soundgarden i Audioslave

Prerano nas je napustila još jedna glazbena ikona.

Napisao/la  Kristijan Pranjić (Yakuza_stinger) Četvrtak, 18 Svibanj 2017

Iznenada i pod još uvijek neobjašnjivim okolnostima u tek 52. godini života je preminuo Chris Cornell koji je uz Kurta Cobaina bio jedan od začetnika grunge glazbenog pravca i stila.

Brian Bumery, Cornellov glasnogovornik je potvrdio njegovu smrt za Associated Press. Cornell je preminuo u Detroitu nedugo nakon odrađenog koncerta u Fox Theatreu. Bumery je njegovu smrt priopćio kao iznenadnu i neočekivanu te je dodao da će Cornellova žena Vicky i njegova obitelj surađivati s doktorima kako bi se utvrdio uzrok njegove smrti.

Chris Cornell je bio vokal i gitarist benda Soundgarden uz koji je izbacio najveće hitove kao Black Hole Sun i Spoonman donjevši i grammyje grupi. 2001. godine nakon raspada grupe Rage Against The Machine sa preostalim članovima formira grupu Audioslave gdje je također izbacio hitove kao Cochise ili Like a Stone. Ovih godina je imao veoma uspješnu solo karijeru izbacivši album "Higher Truth" 2015. godine, a prošle godine je nastupao i u raspordanoj dvorani Lisinski.

Počivao u miru legendo. Zadužio si glazbenu industriju bezvremenskim hitovima, a pobornike grunge stila si zavio u crno. Neka ti je laka zemlja.

Tzereen
2017 Svi 18 12:15:38 PM
Hvala kaj si stavio vijest Yakuza...

Jedan od najboljih rock vokala ikad. Ikad. Koje glasnice, koja energija...
Odličan bio u Temple of the Dog i Soundgarden i Audioslave pa čak i na solo albumima.

Izuzetno mi je drago kaj sam našao relativno jeftine karte na njuškalu za Lisinski. Koncert je bio prekrasan. Fakat dirljiv, emotivan i snažan.

R.I.P. :(
rjuzbasi
2017 Svi 18 01:22:54 PM
RIP
Chris Cornell
  :bt:
jeedah
2017 Svi 18 01:25:56 PM
RIP odlican vokal, volio sam slusat Audioslave.

https://www.youtube.com/watch?v=QAfpuiDZV_c
Kapelica
2017 Svi 19 11:54:44 AM
Ajme, tek sada sam saznao. :(

Takoder sam volio slušat Soundgarden i Audioslave, ali i njegove solo pjesme. Bilo mi žao da nisam stigao do Lisinskog, inače bi sigurno išao...
Ulogiraj se da bi komentirao.