AMD Vega grafičke kartice stižu tek krajem srpnja ove godine

Čekanje se nastavlja, a informacije i prezentacija su krajnje diskutabilne.

Napisao  Srijeda, 31 Svibanj 2017

AMD je održao svoju prezentaciju na Computex sajmu u Tajvanu, a većinom su govorili o planovima vezanim uz procesore i kombinaciju procesora i grafičkog procesora (APU). Nagađalo se kako će glavna žena AMDa, Lisa Su, predstaviti najnoviju Vega seriju za igrače diljem svijeta, međutim ostali smo zakinuti za tu informaciju.

AMD je potvrdio kako će Radeon Vega Frontier Edition izaći 27. lipnja, ali to je grafička kartica za podatkovne znanstvenike i inženjere, a ne za komercijalno tržište igrača.

Unatoč svemu, Lisa je ipak objavila kako će komercijalna izvedba Vege biti predstavljena na Siggraph konferenciji koja se održava između 30. srpnja i 3. kolovoza, što znači da ćemo morati čekati još dva mjeseca do nove generacije grafičkih kartica iz AMDove proizvodnje.

AMD je pokušao ublažiti razočaranje svih onih koji su pratili Computex tako što su prikazali kako dvije Radeon RX Vega kartice u kombinaciji s monstruoznim Ryzen Threadripper procesorom pokreću igru Prey u nativnoj 4K rezoluciji. Međutim, niti navedena demonstracija nije prošla bez kontroverzi, jer uopće nije bio uključen FPS brojač, primjetno je bilo pucanje slike tijekom izvedbe, a odabir igre za demonstraciju je nelogičan, jer taj naslov grafička kartica GTX 1080 izvodi glatko u 60 sličica po sekundi na 4K rezoluciji.

Nema komentara (još)!
Ulogiraj se da bi komentirao.

Aktualno