U lipnju se vraćaju tri ikone koje su obilježile razdoblje vladavine prvog PlayStationa

Na PlayStationu 4 prije početka ljeta zaigrat ćemo fantastičan tercet kultnih igara.

Napisao  Petak, 02 Lipanj 2017

Za igrače koji se na PlayStationu igraju još od 1994. i izlaska prve konzole (ako ste konzolu nekako uspjeli dovući iz Japana, budući da se na europskom tržištu pojavila tek krajem 1995.) lipanj će biti mjesec ispunjen nostalgijom jer će upravo tekući mjesec donijeti tri igre koje su svoje ime i reputaciju stekle na prvoj Sonyjevoj konzoli: Tekken 7, WipEout: Omega Collection i Crash Bandicoot N. Sane Trilogy.

Tekken 7

Jedna od igara čije ime je s godinama postalo gotovo sinonim za tabačinu službeno je već izašla prvog dana lipnja ove godine, a radi se o prvom punokrvnom nastavku nakon Tekkena 6 koji je izašao prije dugih 6 godina na PlayStationu 3. Iako je serijal Tekken imao i dobrih i loših razdoblja kad je u pitanju kvaliteta igre, čini nam se da će sedmi nastavak biti baš poseban (naš Flipper već naveliko igra, a recenziju na FFA portalu možete očekivati tijekom idućeg tjedna).

Tekken 7 zapravo je već objavljen u Japanu kao arkadni automat (o ovom obliku zabave pročitajte više u članku -link) 2015., no protekle dvije godine iskorištene su za balansiranje i uvođenje nekih novih mehanika, pa nas uz single player očekuje i potpuno novi sistem online turnira. Igrače željne dobre tučnjave očekuju sati uživancije, a sam Tekken 7 morat će se suočiti s ozbiljnom konkurencijom u vidu Injustice 2.

Saznajte više:

Retrospektiva | Tekken 3

Je li vaša kanta od računala u stanju pokrenuti Tekken 7?

WipEout: Omega Collection

Rijetki su vlasnici PlayStationa 1, a da nisu brusili reflekse u futurističkom utrkivanju koje je ponudio WipEout. Prvi nastavak izašao je 1995., a danas se treći dio, zanimljivog naslova Wip3out, smatra vrhuncem serijala, naravno, ne bez razloga.

Već u doba prvog PlayStationa WipEout je stekao renome teške igre i upravo u tome leži privlačnost koja je stvorila vojsku hardcore obožavatelja. Omega Collection će nam tako već 6. lipnja donijeti igru sastavljenu od WipEout HD (PS3) i WipEout 2048 (PS Vita) na kojoj će se naći staze iz obje igre, kao i ispolirani gameplay, bilo u single playeru ili u online utrkivanju sa “živim” protivnicima.

Saznajte više:

WipEout Omega Collection dostupan za prednarudžbu

Crash Bandicoot N. Sane Trilogy

Već smo spomenuli da je Crash bio neslužbena maskota PlayStationa tijekom 90-ih, a da bismo uživali u njegovim avanturama u obnovljenom ruhu, morat ćemo pričekati čak do 30. Lipnja.

Prvi nastavak trilogije izašao je 1996., a ostatak je slijedio svake iduće godine nakon toga. Opis onoga što nas očekuje nije potreban onima koji su igrali, a novim i budućim igračima kratko ćemo opisati nadolazeću trilogiju kao niz platformerskih nivoa s raznolikim boss borbama.

Nakon originalne Crash trilogije uslijedili su Crash Team Racing i Crash Bash (uh, kako bi dobro bilo vidjeti i ovo vidjeti na konzolama ove generacije), da bi franšiza napuštanjem Naughty Doga doživjela pad u kvaliteti. Ipak, nadamo se da će N. Sane Trilogy vratiti Crasha kakvog smo voljeli, a za to se pobrinuo studio Vicarious Visions koji nije samo odradio remasteriranje (od same riječi nam je zlo, kao i od rijeke remastera koja je preplavila trenutnu generaciju hardvera), već je svaki od tri naslova napravio iz temelja.

Saznajte više:

Retrospektiva | Crash Bandicoot

Retrospektiva | Crash Bandicoot 2: Cortex Strikes Back

Retrospektiva | Crash Bandicoot 3: Warped

Crash Bandicoot N. Sane Trilogy je vrlo vjerojatno samo vremenska ekskluziva za PlayStation 4

Emilijo
2017 Lip 02 02:25:21 PM
Osobno uzimam Crash i WipEout.
S1r1uS
2017 Lip 02 08:27:15 PM
Sve vrhunske igre...
PsyBorG6of9
2017 Lip 03 01:14:34 PM
Tekken jučer stigao doma, Crasha čemo piknut, Wipeout možda, nekako mi je draži bio rollcage gameplay :)
Emilijo
2017 Lip 04 09:27:54 PM
Quote:

Tekken jučer stigao doma, Crasha čemo piknut, Wipeout možda, nekako mi je draži bio rollcage gameplay :)


Kazes, drazi ti je bio Rollcage? Jesi cuo za GRIP - spiritualni nasljednik Rollcagea?

https://www.youtube.com/watch?v=__7xFLQt3fo
Ulogiraj se da bi komentirao.

Gamer on budget

  • 1