PlayStation VR je prešao svojih prvih milijun prodanih primjeraka

Sonyjev izlet u VR vode zasad ide sasvim dobro, a tako bi se trebalo i nastaviti.

Napisao/la  Kristijan Pranjić (Yakuza_stinger) Utorak, 06 Lipanj 2017

PlayStation VR je upravo odvalio milijun prodanih primjeraka. Prema riječima Shawna Laydena, predsjednika Sony Computer Entertainment America, ima tu još uvijek posla oko VR segmenta s obzirom da se PlayStation 4 bliži 60 milijuna prodanih primjeraka. Spram njih samo jedan milijun VR-a ne izgleda puno, ali i to je nešto. Uz to, prodaja je bila nešto sporija radi nedostupnosti uređaja. Niste baš mogli ušetati u bilo koju trgovinu elektroničkom opremom i pronaći PlayStation VR jer ga tamo nije bilo. Ove godine bi se to trebalo promjeniti. Zalihe bi trebale biti veće, a shodno time bi se trebala pojačati i promocija. Layden kaže kako ovih prethodnih mjeseci nisu htjeli provodili jaku promociju uređaja koji nije tako lako dostupan iz čistog razloga da kupce ne učine ljutima

Planovi za budućnost uređaja

Prema Sonyju, PlayStation VR igrači su kupili 5,25 milijuna VR igara do dana današnjeg, a u prosjeku provode oko 25 minuta igrajući se na PS VR po jednoj seansi. Izlaskom igre Farpoint prošlog mjeseca kao i PlayStation Aim kontrolera, u Sonyju smatraju da je počeo drugi val VR igara od kojih će neke vjerojatno biti moguće igrati na E3 sajmu. Uz sve to, Sony želi prenijeti i drugačija iskustva na PS VR tako da će divizija Sony Pictures u suradnji s Vince Gillianom pridonijeti posebno iskustvo temeljeno na seriji Breaking Bad.

Za kraj, Layden kaže kako je PS VR posebna kategorija u smislu životnog ciklusa. Što se tiče konzola, u prosjeku taj ciklus traje 5 do 6 godina dok je kod mobilnih uređaja kraći pa često bude na godišnjoj bazi. Njemu i Sonyju još nije jasno u koji interval bi PS VR mogao spasti pošto je to zasad "neistraženi teritorij". Teško je predvidjeti kako će se VR segment razvijat za godinu - dvije, osim što se može pretpostaviti da bi korisnici u budućnosti htjeli da uređaj bude lakši, manji, bežičan i slično. Ne preostaje ništa drugo nego saznati sve kako vrijeme ide.

P.S. PS VR se još uvijek prodao u 5x manjem broju nego Samsung Gear VR, ali je zato nabio HTC Vive i Oculus Rift. Možda i Samsung padne s vremenom. Tko zna.

Veigue
2017 Lip 06 08:20:47 AM
Dabogda im svima provalili u kuće dok to sranje imaju pred očima.
Yakuza_stinger
2017 Lip 06 08:34:37 AM
Hahaha. Tko zna, možda i poraste kriminal zbog tog
Ulogiraj se da bi komentirao.

Gamer on budget

  • 1