Sony tvrdi: PS4 tri puta popularniji od Xboxa One u Europi

Statistika još jednom potvrđuje da Sony nastavlja dominaciju na tržištu.

Napisao  Utorak, 06 Lipanj 2017

Prema riječima šefa za globalnu prodaju, PlayStation 4 se u Europi prodao tri puta više od konkurentne Microsoftove konzole, Xboxa One.

“Zadovoljni smo što je taj odnos u sjevernoj Americi 2 naprema i za nas, no u Europi je to najmanje 3 naprema 1 kad su u pitanju prodane konzole”, rekao je Jim Ryan.

Već smo pisali da se Sony pohvalio s prodanih više od milijun PSVR-ova od lansiranja u listopadu prošle godine, a jedan od izvještaja također kaže da je svaka peta PS4 konzola Pro model. Možda bi bilo zanimljivo imati podatak o odnosu PS4 i Xboxa One na našim prostorima i regiji, no podatke o prodaji dominantne konzole ne bismo mogli usporediti jer Microsoft ne objavljuje, a nije niti službeno podržan kod nas.

No, rezultati se ipak nameću sami po sebi.

PS2MASTER
2017 Lip 06 12:44:35 PM
U biti je tako. Jedino de je Xbone relevantan je Engleska i to je to. Van UK je pustoš. Od 60% pa do 90% i to u većim zemljama ( Njemačka, Francuska, Španjolska ) tržište drži PS4.

Može se skužiti i po tome što na ljestvici prodaje igara u nekim zemljama ( koje objavljuju to ) van UK jako retko se nađe neka Xbone igra. Prije će se pojaviti neki bijeli jelen u šumi nek neka Xbone igra na ljestvici.
Flipper
2017 Lip 06 01:52:04 PM
PS4 u EU ko HDZ u Rvackoj.

Poslano sa mog SM-G935F koristeći Tapatalk

Emilijo
2017 Lip 06 08:49:03 PM
Svaki peti prodani PS4 je Pro model? Onda, s obzirom da je Scorpio medugeneracijska konzola kao PS4 Pro, se ne pise dobro za Scorpio - neki Xbox fanovi ocekuju da se Xbox One zahvaljujuci Scorpiu pocme bolje prodavati od PS4.
ikral
2017 Lip 07 01:56:19 PM
Scorpio ce se prodavati bolje od Pro jer Xbox fanovi vole bolju grafiku, upravo ih je zato puno preslo na PS4.
Ulogiraj se da bi komentirao.

Gamer on budget

  • 1