Zgrabite prijatelja i pronađite A Way Out iz zatvora uz taktove starog rocka!

Ako ste se ikada pitali kako bi Shawshank Redemption izgledao kao igra, EA vam daje odgovor!

Napisao/la  Filip Bakarić (FicoLegend) Subota, 10 Lipanj 2017

Ovogodišnji EA Play iznenadio je sve neočekivanim otkrivanjem novog naslova. A Way Out produkt je novijeg EA-ovog projekta suradnje s indie studijima. Ove godine, EA je odlučio stopiti mozgove s članovima Hazelighta čiji je osnivač jedan od autora kooperativnog hita Brothers: A Tale of Two Sons.

A Way Out nije iznimka. Hazelight je htio stvoriti ultimativno kooperativno iskustvo te su zbog toga odlučili smjestiti glavne likove u zatvor. Vincent i Leo glavni su likovi naše avanture. Vincent tek dolazi u zatvor, dok je Leo već veteran koji zna kako sistem zatvorskog života funkcionira. Ono što je interesantno je što će igra biti isključivo kooperativno iskustvo. No to nije sve, developeri tvrde da je pravi način za igranje ove igre upravo split screen. Način koji je, nažalost, sve manje zastupljen u industriji.

Službeni trailer upoznaje nas s Leom i Vincentom.

Zanimljivost koja posebno upada u oči je nesmetana podjela toga što se događa u igri. Dok jedan od protagonista šeće okolo, drugi se možda nalazi u cutsceni. Isto tako, ovisno o tome kojeg lika kontroliramo te kojeg odaberemo za pristup određenoj situaciji, ta situacija će imati ili drukčiji ishod ili će dovesti do istog ishoda, ali drukčijim putem. Već smo previše puta čuli isto obećanje, no prema viđenom iz trailera možemo se veseliti tome da dobivamo jedinstveno iskustvo.

Dok se Vincent čini kao osoba koja pažljivo provodi svoje planove te razmišlja unaprijed o posljedicama, Leo je ipak temeperamentniji i nasilniji. Sukob karaktera mogao bi biti jedan od najinteresantnijih elemenata ove igre te će zasigurno postaviti izazove pred same igrače prilikom svog bijega iz zatvora i od policije. Sama radnja bit će smještena u sedamdesete ili osamdesete prošlog stoljeća ako je suditi prema predivnim Leovim zulufima i autima koje voze.

Osim otkrivenja, EA nas je počastio i prikazom samog gameplaya.

Mehanike neće biti isključivo telltaleovske (pričaj, hodaj, klikni, ponovi), već će biti miks mnogih žanrova. Iako je riječ o avanturi iz trećeg lica, viđeno je korištenje oružja, vožnja i penjanje. Prema svemu sudeći, čeka nas mračna avantura ispunjena karizmatičnim likovima koji bi mogli obilježiti iduću godinu.

A Way Out neće doći ove godine. Tek je okvirno rečeno da izlazi rane 2018. Ipak, poznavajući EA, vjerujemo da odgoda neće biti jer će htjeti izbaciti proizvod na tržište čim prije kako bi vratili uloženi novac. Bijeg iz zatvora doživjet ćemo kroz ekrane svog PC-a, PlayStationa 4 ili Xbox Onea.

viper89
2017 Lip 10 11:18:51 PM
couch coop!  :roll
Ulogiraj se da bi komentirao.