• PC
  • PS4
  • XONE

Assassin's Creed: Origins

DATUM IZLASKA: 27.10.2017.

IZDAVAČ: Ubisoft

DEVELOPER: Ubisoft Montreal

ŽANR: Akcijska avantura

Assassin's Creed Origins gameplay jasno pokazao da se serijal vraća na pravi put!

Netom nakon što je završila Ubisoftova konferencija krenula je demonstracija igrivog prikaza iz igre. Nakon što sam vidio prvi trailer na Microsoftovoj konferenciji nisam bio oduševljen. Nije me oduševio ni trailer prikazan na Ubisoftovoj konferenciji, ali 27 minuta gameplaya pokazalo je da bi novi Assassin's Creed mogao biti GOTY materijal.

Napisao  Ponedjeljak, 12 Lipanj 2017

OK, možda sam otišao predaleko, ali znate onaj osjećaj kada znate da će neka igra biti odlična? Unatoč svemu i što drugi misle jednostavno ste sigurni da ta neka igra ima ogroman potencijal postati odlična? E pa, nakon što me novi Assassin's Creed nije puno zanimao nakon 27 minuta što sam vidio ostao sam oduševljen. Uživo su igru demonstrirali na Xbox One X konzoli i igra izgleda apsolutno predivno. Mapa u igri je apsolutno ogromna i nekako pomalo sa svim tip upitnicima podsjeća na mapu iz Witchera 3. Ne samo to nego i neke druge mehanike podsjećaju na Witchera 3.

Naravno da igra nije Witcher. To je Assassin's Creed, ali s dosta bitnijim promjenama. Svakako pogledajte video do kraja. Kao prvo igra puno više ima RPG elemenata. RPG način razvijanja lika i rasta levela. Borba je dosta unaprijeđena i rekao bih barem po videu otežana. Likovi kao da imaju težinu u kretanju i ovisno o oružju koje koristite stil borbe se dosta mijenja. Primjerice u prikazanom videu itekako je vidljivo da je borba otežana jer dva udarca neprijatelja koji je 5 nivoa iznad vas znači smrt. Također, puno je više loota u igri koji je zapravo koristan. Vrijednost opreme i loota su kategorizirani, pa su plava oprema i oružje najslabiji i najmanje vrijedni primjerice. U igri ćete istraživati svijet po vodi, ispod vode i naravno na kopnu. Svijet izgleda puno življi. 

Naravno da ima i loših stvari poput ptice s kojom markirate neprijatelja, a loše je što ptica valjda ima kočnice, pa se mistično zaustavi u zraku. U suštini to je Assassin's Creed igra, ali baš imam osjećaj da će biti odlična. Ljubav se nije stvorila nakon prvog, a niti nakon drugog gledanja. Tek nakon trećeg prikaza igre (i prvog pravog) čini mi se da ćemo dobiti genijalnu Assassin's Creed igru. 

 

Icek™
2017 Lip 13 12:24:57 AM
Nikad nisam volio ovaj serijal, no ovaj nastavak me privlači jako da ga zaigram.
19Marksman89
2017 Lip 13 12:47:53 AM
Koji je bio krivi put? Jer sve su iste
Ulogiraj se da bi komentirao.