• PS4

God of War (2018)

DATUM IZLASKA: 20.4.2018.

IZDAVAČ: Sony

DEVELOPER: Santa Monica Studio

ŽANR: Akcijska avantura

Kratosu hvala, novi God of War neće biti dosadna i jednolična open world igra!

Open world misije: "Pronađi ključ za vrata". Zvuči jednostavno, ali nije. Pošalju vas 450km dalje. Ključ ima čovjek koji ima problema s mjehurom. Ne želi vam dati ključ dok mu ne donesete biljku koja je 320km dalje. Nađete biljku, ali ona ne valja jer se mrav popiškio po njoj i ona je uprljana. Nađi čistu biljku koja je još 200km dalje na planini na kojoj je -50 stupnjeva. Eeee, nemaš odjeću, pa ajde dalje. I dalje i dok doneseš biljku čovjek umro, a ključ otišao sa sinom u Njemačku. Pa ajde u Njemačku.

Napisao  Ponedjeljak, 26 Lipanj 2017

Sa zadovoljstvom mogu reći da novi God of War nije open world igra. Nije da osobno ne volim open world igre, ali u zadnje vrijeme imamo ih puno previše i većinom su jednolične i naporne. Srećom, zna to i Cory Barlog (direktor za serijal) koji je jasno rekao da ne želi igračima podariti igru u kojoj imaju osjećaj da su u trgovini, pa hodaju okolo i samo križaju stvari kada ih pronađu. Iako, igra neće biti open world biti će puno manje linearna nego prethodnici. I dalje će biti prisutna fantastična borba i igrivost, ali isto tako nagrađivati će se istraživanje okoline.

Konretno, Cory je do primjer jedne špilje koju vidite u daljini. Ne morate, a možete odveslati do nje, a ako se odlučite napraviti to otvara vam se jedno sasvim novo područje. Iako nije točno precizirano što ćemo dobiti od istraživanja, pretpostavljamo da će nagrade biti tipa bolje oružje ili pak nadogradnje za lika, štit ili oružje. Igra će se kako igrate polako sve više otvarati i definitvno će biti dosta velika, ali skaliranje će biti zaista odrađeno na pametan način. Ukoliko nećete htjeti istraživati svijet - ne morate. OK, što ću istraživati ako nije open world? Pa, sjetite se otvorenijih nivoa koje smo igrali u zadnjem Unchartedu ili još bolji primjer zadnjem Tomb Raideru. Kreatori igre su puno više htjeli napraviti živi svijet u kojemu ima sadržaja, nego dati igraču najveću mapu ikada, ali bez saržaja ili pak punu fetch questova koji su živa dosada. 

God of War izlazi početkom 2018. godine i jedva čekamo saznati još više detalja.

 

gunner
2017 Lip 26 02:19:09 PM
Hahahahaha Flipperu legendo, nitko nema ovako slikovite uvode u tekstove.


Poslano sa mog SM-G930F koristeći Tapatalk

Deadwalker
2017 Lip 26 02:22:14 PM
Dok sam čitao ovaj uvod, odmah sam se sjetio Darksidersa 2.
Ulogiraj se da bi komentirao.