System Shock remake u razvoju

Pročitali ste FFA retro recenziju System Shocka? Kristijan vas je uspio uvjeriti u kvalitetu igre, ali grafika vam je i dalje totalno bezvezna i zastarjela? Čini se da je vašim mukama došao kraj, jer najavljena je prerada System Shocka.

Napisao  Četvrtak, 12 Studeni 2015

SF FPS System Shock (izašao 1994., op. a.) legendarna je igra, i kao što to obično biva, takve budu izvučene iz naftalina i daje im se novi face lifting. Night Dive Studios, ekipa koja je radila i na relativno novom Enhanced Editionu System Shocka i reizdanju System Shocka 2 prije par godina, najavila je kompletno reizdanje originalnog System Shocka kojeg je napravila ekipa iz Looking Glass Studios.

Night Dive izvršni direktor i osnivač Stephen Kick u intervjuu za Fast Company izjavio je kako tvrtka usko radi s konceptualnim umjetnikom originalnog System Shocka, Robertom Watersom. Ta suradnja bi trebala iznjedriti System Shock pretočen u oblik koji je ujedno i prilagođen modernim igračima.

Kako i sami naglašavaju, cilj je da remake po mogućnosti izađe i za konzole. To je ujedno i veliki zalogaj za Night Dive, s obzirom da nemaju iskustva s izlaskom igara na platforme pored PC-a. Studij je sastavljen od iskusnih veterana industrije, pa nekako čak i vjerujemo da će ovo uspjeti "izgurati".

Night Dive Studios nedavno je preuzeo prava na System Shock franšizu te u razmatranju imaju i treći nastavak serijala, no nije za očekivati da razvoj te igre počne u bliskoj budućnosti. Šef razvojnog odjela Larry Kuperman, izjavio je kako u studiju još vode žustre rasprave o ovome, no da trenutno nemaju resursa i vremena za tako velik pothvat. Tvrtka se ipak ponajviše specijalizirala za reizdanja i prilagodbu starih igara (The 11th Hour, Sid Meiers Colonization kao primjeri takvih).

Datum izlaska remakea System Shocka još nije preciziran. Dok ne izađe remake, ovdje pogledajte kako su stvari izgledale u Enhanced Editionu:

ZoNTrA
2015 Stu 12 10:40:13 PM
To bi bilo dobro. Obozavam BioShock, a kazu da je BioShock spiritualni nastavak ove igre.
Ulogiraj se da bi komentirao.

Gamer on budget

  • 1