Zakasnili ste: Sony je prodavao platinum trofeje po samo $1

Indie developer uspio je progurati igru s najlakšom platinom ikada.

Napisao  Četvrtak, 29 Lipanj 2017

Jučer, na američkoj PlayStation Store digitalnoj trgovini igara pojavio se naslov zanimljivog imena. "★★★★★ 1000 Top Rated" je igra po cijeni od samo $0.98, a oglašavala se pod geslom: "najbrža platinum igra na svijetu." I uistinu je bila. "Bila" jer je Sony, nažalost, nakon samo 24 sata shvatio kako im je ispod radara prošao čorak.

Naime, igra je na Store distribuirana od strane studija koji je dosad objavljivao isključivo grafički sadržaj u vidu tema i avatara. Osoba koja je u Sonyju zadužena za certifikaciju sadržaja očito je napravila previd, te je izdala dopuštenje igri koja, realno, i izgleda kao nekakva nakupina prilično loše dizajniranih avatara.

U svojoj srži ★★★★★ 1000 Top Rated je puzzle igra, odnosno slagalica gdje je igraču cilj posložiti sliku iz 9 djelova. Dakle, klasična mobilna igra, samo sa znatno manje daržaja, a u kojoj je platinasti trofej moguće osvojiti za samo 20 minuta. Developer je bio toliko dobar pa je čak i sastavio službeni vodič.

Nažalost, kao što smo i napisali, zabava je trajala samo 24 sata. Međutim, dovoljno da tisuće amerikanaca preuzmu igru i dobiju najlakšu platinu iada. Igra je povučena od strane Sonyja, međutim, sretni kupci je i dalje mogu preuzeti. Ipak, sumnjamo da će nakon osvojene platine itko imati želju vratiti ovoj kreaciji, koja je, možemo to bez zamjerke izjaviti, uvreda svim poštenim developerima.

member
2017 Lip 29 10:51:20 AM
Al uvijek imaš My Name is Mayo za 0.99$. Klikaš po tegli majoneze pola sata i dobiš platinu <3. A i ako imaš Vitu dobiš 2 platine.

Još se čeka EU release .  :ak:
thedreadwolf
2017 Lip 29 01:44:03 PM
Quote:

Al uvijek imaš My Name is Mayo za 0.99$. Klikaš po tegli majoneze pola sata i dobiš platinu <3. A i ako imaš Vitu dobiš 2 platine.

Još se čeka EU release .  :ak:

https://www.youtube.com/watch?v=0i6S3DRCnU8
Jos jedna 20 minutna platina od istog developera, sam kaj je 3 dolara skuplja
Dom
2017 Lip 29 02:08:07 PM
Dno dna,a oni koji su kupili su još jadniji od developera.
Ulogiraj se da bi komentirao.