• PC
  • PS4
  • XONE

Anthem

DATUM IZLASKA: 22.02.2019.

IZDAVAČ: Electronic Arts

DEVELOPER: BioWare

ŽANR: Akcijski RPG

Iz Sonyja besramno ukrali Xboxov gameplay video Anthema, razotkrio ih očajan Photoshop

Kleptomanija u Sonyju.

Napisao  Ponedjeljak, 03 Srpanj 2017

Sony, koji na našim prostorima uživa gotovo bogovski status, dokazao je više puta da kao kompanija ipak nije toliko nevinašce. Najnoviji potez koji su poduzeli njihovi marketinški stručnjaci u najmanju ruku je moralno upitan.

Anthem, jedan od najvećih novih IP-eva ovogodišnjeg E3 sajma premijerno je prikazan na Microsoftovoj konferenciji, gdje se igra predstavila u punoj 4K rezoluciji na Xbox One X – nadolazećoj najmoćnijoj gaming konzoli na planetu. Iako predstavljen na Microsoftovoj konferenciji, Anthem nije ekskluziva za Xbox platformu, nego, pretpostavljamo, Electronic Arts i Microsoft imaju sklopljen ugovor isključivo o marketinškoj suradnji.

"Logičan" potez Sonyjevih PR stručnjaka

Suradnja takve vrste podrazumijeva reklamiranje igre na Microsoftovoj platformi, a pošto se radi o nadolazećem megahitu, Sonyju to stvara određene probleme. Sonyju je u interesu prodati što više kopija igara bilo kojeg izdavača, Anthem zasigurno posjeduje potencijal koji Sonyju može osigurati milijune slatkih im dolarčića, međutim, kako predstaviti igru na svojem Youtube kanalu, ako na traileru imaš obilježja konkurentske konzole? Konkretno logotipe i simbole gumbića kontrolera.

Pa logično je, fotošopirati ćeš sva konkuretna obilježja u videu, sličicu po sličicu! Na papiru zvuči dobro, međutim, Sonyjevi editori napravili su očajan posao, pa se na trenutke tokom reprodukcije videa sasvim jasno mogu primijetiti ikonice Xbox kontrolera. Primjerice, u traileru na 3:39, ako postavite brzinu reprodukcije na najsporiju, uočiti ćete ovo:

jpg.png

Za kraj se prirodno nameće pitanje, koliko moralno je svjesno distribuirati gameplay prikaz neke igre, čiju grafičku kvalitetu tvoja konzola, realno, ne može isporučiti? Definitivno loš potez Sonyja. Idući put preporučamo im angažman FFA Photoshop divizije, portofolio se nalazi na našoj Facebook stranici.

Chono7
2017 Srp 03 03:30:51 PM
bogovski clanak!  :roll
Yakuza_stinger
2017 Srp 03 03:32:56 PM
Kraj članka je sabio :D
Deadwalker
2017 Srp 03 03:39:17 PM
Jedino nedostaje članku u svakoj rečenici "najjača konzola ikad".
Yakuza_stinger
2017 Srp 03 03:41:44 PM
To je sve zavjera bjelosvjetska. Pričinjavanja, obmane, opsjenarstvo, doomara teška, podmetanje, kafkin proces itd.
gunner
2017 Srp 03 03:43:23 PM
Hahaha koji klosari.

Poslano sa mog SM-G930F koristeći Tapatalk

PS2MASTER
2017 Srp 03 06:21:12 PM
Quote:

Hahaha koji klosari.

Poslano sa mog SM-G930F koristeći Tapatalk
Sony niti MS ne smiju staviti video od 3rd party deva bez dopuštenja, u ovom je slučaju to EA. EA im je jedino mogao poslati tako i to je na njima.

[member=1]Fenix[/member]

Čini se da je video editiran ( tj. ne vide se više Xbox oznake z pozadini )

SDNHBCQ.png


Raziel
2017 Srp 04 12:17:51 AM
Quote:

Hahaha koji klosari.


Klošarčine.
ikral
2017 Srp 04 05:14:57 AM
Tesko da ce i na XbXX tako izgledati a takvih slucajeva je bilo i prije, pa i s MS-ove strane. FF XIII ako se dobro sjecam.
Ulogiraj se da bi komentirao.