Čini se kako je PlayStation 4 lišen onih ružnih Platinum/Greatest Hits/Essentials izdanja igara

Već je skoro četvrta godina na zalasku, a nigdje ni traga takvim izdanjima. Jesu li izdavači konačno shvatili da mrzimo ta ružna izdanja?

Napisao/la  Kristijan Pranjić (Yakuza_stinger) Utorak, 04 Srpanj 2017

U redu, ako ćemo najiskrenije, vjerojatno veliki kontigent igrača uopće ni ne obraća pozornost što piše na kutijama osim imena odgovarajuće igre koje kupuju. Ali ima i onih (u koje se autor teksta ubraja) koji naprosto mrze infestaciju napisa koji nagrđuju cover. Pričamo o ovome:

PS_platinum_gH_Essentials.jpg

Kao što se može vidjeti, svaka prethodna PlayStation generacija je imala neku od etiketa koja je označavala igre koje su se prodale u X količini primjeraka. Cijena bi, dakako, bila jeftinija što je uvijek pozitivna stvar. Kolekcionarima uglavnom pada mrak na oči pa ciljaju prvotna izdanja bez natpisa. Pitate se kako je moguće od nečeg tako insignifikatnog stvoriti bilo kakvu temu za raspravu? Moguće je! Volimo imati lijeep kutije kad već pljujemo više novaca za fizička izdanja.

Odgovor na pitanje iz podnaslova je, kratko i jasno: "Nisu!". Sada je to izgleda stvar koja se posebno tiče pojedinog izdavača. Npr:

Titanfall EA best hits.jpg

Pogledajte samo tu odvratnu vrišteću žutu boju koja oduzima 30% lijepog covera. Ali u njenu obranu, upada u oči odmah.  U Azijiskim predjelima stavljaju naljepnicu koju je moguće (uz malkice više muke) odstraniti:

DMC4_greatest hits.jpg

A gdje je pečat??? Eno ga dolje lijevo. Odstranite tog neprijatelja pošto poto!

Osim toga, sada su in GOTY ili Definitive izdanja igara pa su na neki način ona izgurala gorespomenute nazive. Da ne bude sve u istom tonu, evo MGSV: Definitive Experience:

MGSV-Definitive-PS4-Xbox.jpg

Osim što je, po mom mišljenju, sam cover miljama bolji od originalnog, sam naziv je nenametljiv. Čak ni box gore lijevo koji govori što igra sadrži ne smeta. Dapače, lijepo je integriran. Jedino je pitanje treba li kupiti igru i podržati Konami, ali to je tema za drugu raspravu.

AlexY
2017 Srp 04 12:40:38 PM
Originalni PS1 Platinum coveri su bili najbolji, samo se crna PS traka promijeni u srebrnu i to je to. odmah se zna što je jeftinije/starije a izgleda kul. Ovi žuti platinum tj. crveni essentials ubija oči totalno.
Icek™
2017 Srp 04 01:59:17 PM
Ta budget izdanja su mi bila nešto najodvratnije što postoji. Pogotovo na PS1, gdje je skoro svaki izdavač imao svoje budget izdanje i doslovce su se trudili tko će imati gadniji cover. Plus ono smanjivanje originalni covera na cca 60% I stavljanje svih tih odvratnoća okolo.
ikral
2017 Srp 04 06:20:35 PM
I kromirani PSOne diskovi umjesto lijepih slika.
Icek™
2017 Srp 04 06:37:28 PM
Quote:

I kromirani PSOne diskovi umjesto lijepih slika.


I to da.
Ulogiraj se da bi komentirao.

Gamer on budget