Prvo veliko ažuriranje za Windows 10

... a nije Service Pack.

Napisao  Petak, 13 Studeni 2015

Microsoft je pustio prvo veliko ažuriranje za svoj najnoviji operativni sustav, a dostupno je na PC-u i tabletima. Osim samog ažuriranja važna vijest je da Windows 10 počinje svoju distribuciju na konzoli Xbox One, dok će na mobitelima to biti uskoro. O ozbiljnosti ovog ažuriranja govori i činjenica da od sada Microsoft preporučuje Windows 10 i za poslovnu domenu jer, kako su sami naglasili, nakon današnjeg dana nema povratka, a naprijed se mora krenuti.

Najznačajnije stavke ažuriranja su bolje performanse u svakodnevnom radu, te 30% brži "boot time" u odnosu na Windows 7 na tom istom uređaju. Cortana je isto doživjela promjene, pa sad možete koristiti olovku kako biste pisali poruke, a ona bi trebala prepoznati, primjerice, telefonski broj, e-mail adresu i slično, te pomoći prilikom kreiranja podsjetnika. Microsoft Edge dobio je poboljšanja u performansama i sigurnosti, a zgodan dodatak je mogućnost pozicioniranja strelice miša iznad otvorenih stranica kako biste imali pregled na njih, ali bez napuštanja trenutno otvorene stranice. Isto tako Edge sada može sinkronizirati vaše favorite kroz ostale uređaje koji koriste Windows 10. Od ostalih promjena valja naglasiti poboljšanja u elektroničkoj pošti, kalendaru, fotografijama, Grooveu, Xbox trgovini i ostalim aplikacijama.

U poslovnom segmentu predstavljena su dva nova besplatna servisa, a to su Windows Update for Business, koji omogućava kontrolu distribucije ažuriranja unutar organizacije, te Windows Store for Business, koji olakšava pronalaženje i distribuciju aplikacija Windows 10 uređajima. Isto tako predstavljena su i dva nova sustava za IT profesionalce, a to su Mobile Device Management, te Azure Active Directory Join. Od sigurnosti valja izdvojiti Credential Guard, Device Guard, Windows Hello, te Windows Defender.

Nakon ovog ažuriranja poslovni korisnici će u potpunosti moći isključiti telemetrijske podatke, kako je Microsoft i najavio nakon afere oko špijuniranja.

Nexus
2015 Stu 13 07:51:32 PM
Ništa korisno...osim,ako bude 30% brži boot.
Chono7
2015 Stu 13 08:35:57 PM
Update je namijenjen prventsveno enterprise korisnicima i to se vidi na prvu. Ima puno korisnih stvari u tom segmentu. Za nas gamere bitan je boottime, bolje performanse i sigurnost.
Ulogiraj se da bi komentirao.

Gamer on budget

  • 1