Days Gone u novom prikazu izgleda očajno! Nabavi si naočale, konju!

Tako nekako glase rasprave zadnjih dana na forumima nakon što je prikazan alternativni prelazak E3 demoa u dobroj kvaliteti!

Napisao  Petak, 14 Srpanj 2017

Forumi su uvijek zanimljiva stvar. Hrpa različitih mišljenja, zaključaka, a ponajviše različitih viđenja jedne te iste stvari. Upravo se zadnjih dana pokrenula polemika oko PlayStation ekskluzive Days Gonea. Sony je konačno za sve, uz komentar developera pustio video demoa kojeg smo vidjeli na E3-ju, ali u potpunom drugačijem okruženju. Taj video nije novi, ali sada je dostupan i u 4K kvaliteti. Ubrzo nakon videa krenula je lavina komentara. Otvaraju se teme kako je ovo najbolja igra ikada te da izgleda nemoguće dobro, dok s druge strane imamo hrpu forumskih tema u kojima igrači tvrde da igra izgleda sasvim prosječno, isprano, a osim same grafike, mnoge je razočarala pomalo drvena i nikakva borba. 

Ako pitate mene, a znam da ne pitate, ali svejedno moram reći svoje mišljenje – igra ne izgleda loše, ali niti spektakularno. I meni osobno zasad borba ne izgleda ništa posebno. Video sam pogledao u 4K rezoluciji i nije me posebno niti očarao niti razočarao da bih konkretno rekao da igra izgleda jako loše. Znamo svi da će Days Gone biti open world igra, pa ne možemo očekivati najbolju grafiku ikada. Problem je jedino što je Guerrila s Horizonom: Zero Dawnom podigla kvalitetu grafike u open world igrama (barem na konzolama) jako, jako visoko. Mene osobno brine više sama mehanike borbe.

Osim što su sve oči bile uperene u grafiku i borbu, saznali smo i podosta novih detalja. Snijeg će, što je i logično, uvelike utjecati na ponašanje motora, a hladnoća će Freakerse učiniti još snažnijima. Kiša će ometati Freakerse u nastojanju da vas čuju, ali zato će ih po danu i Suncu biti puno više. Ako se zateknete po noći u ovome ludom svijetu, onda znajte da su neprijatelji još jači i brojniji (zvuči poznato?). U igri ćete pomoću survival visiona (Geralte, tebe gledamo) pronalaziti mnoge korisne stvari koje možete upotrijebiti pri kreiranju korisnih stvari. Svijet Days Gonea prepun je dinamičnih događaja i prijetnji, te kreatori obećavaju da vam nikada neće biti dosadno. Bitan dio igrine mehanike su i zamke koje ćete postavljati kako biste preživjeli. 

Sve gore nabrojano čini ovaj svijet iznimno dinamičnim i nepredvidljivim. Način na koji ćete igrati u potpunosti je na vama. Hoćete li neprijatelje uvući u zamke i gledati ih kako umiru ili ćete igrati polagano, pažljivo i stealth načinom – sami birate. A možete uletjeti i motorom među neprijatelje i baciti koju bombu. I dok nas osobno veseli više spoznaja novih detalja, zanima nas što vi mislite o traileru, o grafici i o borbi. Možda vam se sve viđeno sviđa?

Days Gone radi Sonyjev Bend Studio, a igra izlazi, pogađate, 2018. godine!

Nema komentara (još)!
Ulogiraj se da bi komentirao.

Gamer on budget

  • 1