Naughty Dog: još jedna ili dvije igre u sadašnjoj generaciji

Nakon Uncharteda 4 dolazi nam još barem jedna ili dvije igre, a možda i više...

Napisao  Ponedjeljak, 16 Studeni 2015

Naughty Dog, jedan od najcjenjenijih Sonyjevih (možda i općenito) developera uskoro nam priprema Uncharted 4: A Thief's End. O tome se već zna pregršt informacija, no ono najbitnije je da će to vjerojatno biti posljednji nastavak ovog hvaljenog serijala.

Prema riječima Arne Meyera (Naughty Dog community strategist - probajte to prevesti na hrvatski...), nakon Uncharteda nas očekuje barem jedna ili dvije igre u trenutnoj generaciji konzola, možda čak i više. Nedavno je rečeno da novih nastavaka Jaka i Daxtera te Crash Bandicoota u dogledno vrijeme neće biti, tako da nas vrlo vjerojatno očekuje The Last of Us 2 koji je sve samo ne potvrđen. Znači li to da nam se sprema i treći dio ili možda neki sasvim novi IP (npr. nešto u svemiru kako se spominjalo pred koju godinu)?

U nastavku prenosimo par crtica iz intervjua s findera.

"Nadam se da ćemo uskoro izbaciti igru. Naši razvojni ciklusi nisu predugi, a isto tako nemamo saznanje koliko će trajati trenutna generacija konzola, ali nema sumnje da ćemo u njoj izdati novu igru."

"Nema sumnje, ne znam točno kada, ali imamo barem jednu, možda dvije igre u trenutnoj generaciji, možda i više. Očito možemo izdati igru kasno u generaciji, a da igra uspije, zar ne?"

ZoNTrA
2015 Stu 19 01:44:47 PM
A vjerojatno TLOU 2 i novi IP.
Emilijo
2015 Stu 23 05:56:06 AM
Opet nisu nista rekli - najmanje jos jednu igru, mozda dvije, a mozda i vise?
Solid Snake
2015 Stu 23 07:23:19 AM
Ako je istina da sada čitav tim radi na U4, za razliku kada je bio podijeljen za vrijeme TLOU/U3 i ako računamo da im treba 4 godine prosječno za lansiranje naslova... Vjerovatno još jedan naslov.

Međutim ne bi bilo prvi put da muljaju medije, tako da me ne bi čudilo da bude još jedan nastavak TLOU-a i novi ip.

Što bih najviše volio, TLOU2 (ne mora biti Joel i Ellie, iako će biti, ali šteta je propustiti priliku za još jedan naslov u tom univerzumu) i novi ip, dobitna kombinacija.
Fan O'War
2015 Stu 23 08:02:56 AM
Quote:

Ako je istina da sada čitav tim radi na U4, za razliku kada je bio podijeljen za vrijeme TLOU/U3 i ako računamo da im treba 4 godine prosječno za lansiranje naslova... Vjerovatno još jedan naslov.

Zašto bi računali da im treba 4 godine za novi naslov?
Odakle si ti to izvukao ne znam.
Naughty Dog u prosjeku izdaje igre svake druge godine,nebitno koliko timova imaju.Vjerojatno su već počeli raditi na nečem novom.
Kraj 2017. nova ND igra.
Solid Snake
2015 Stu 23 03:00:22 PM
Vidjećemo kolega, ja se iskreno nadam u to što govoriš.

Btw. razmak između TLOU-a (2013) i U4 (2016) je tri godine, a pošto nikad ne prave (oni a i ostali developeri) igru odmah po završetku trenutne, na taj način sam došao do tog zaključka.

Ne kažem da je elita (Druckman, Bruce, ...) radila istovremeno na U4 i TLOU, već se uvijek dio tima odvoji za next big thing. Tako da ti garantujem da je rad na U4 započeo prije završetka TLOUa, a nakon završetka TLOUa punom parom se i ostali dio tima pridružio ostalima za rad na U4 (TLOU remastered ne računam jer je za to vjerovatno odvojen mali dio zaposlenika, a Naughty Dog broji oko 300 zaposlenika, što nije malo).

Dakle, cirka 4 godine.

Dalje, pretpostavimo da trenutno nemaju ništa u planu dok ne završe U4 2016te (što je nemoguće jer sam ubijeđen da mali dio tima već crta skice i kreiraju ideje za TLOU2 (dapače to su izjavili u dokumentarcu za TLOU) to bi značilo da očekuješ u manje od dvije godine (kraj 2017-te) isporuče novi naslov?

Toliki Naughty Bogovi nisu. I bolje da nisu, čemu žurba.

Da si rekao 2018-te, moždaaaa bih se i mogao složiti, ali i to sumnjam.
Kraj 2017 ni pod razno.
Ulogiraj se da bi komentirao.

Gamer on budget

  • 1