Prodaja PC igara propada, ali zato free to play segment raste

Toliko o master race kao dominantnoj platformi.

Napisao  Utorak, 25 Srpanj 2017

U odnosu na lipanj prošle godine, prodaja PC igara je pala za 16% dok free to play i masivne multiplayer igre rastu za 5 do 6%. Kada na prvom mjestu uvjerljivo vodi League of Legends, a na 5. mjestu je DOTA 2, sve je jasno. Nije neobično vidjeti ni PUBG na 7. mjestu pošto je igra trenutno bolesno popularna. Uostalom bacite oko na listu koju je sastavio SuperData:

Superdata_list_FFA.jpg

Kao što se dodatno vidi, a već i odavno zna, multiplatform igre uglavnom kraljuju (odnosno kupuju se puno više) na konzolama. Stoga ni ne čudi da development igara ima primat na njima. Naravno, drugi razlog je piratstvo, odnosno nedostatak istog kao i veća zarada. Stoga se ponekad treba upitati čemu sve te silne bijesne grafičke kartice, RAM-i i taktovi procesora kad se na master rasi igraju uglavnom sistemskim zahtjevima potkapacitirani naslovi?

 

Deadwalker
2017 Srp 25 08:58:24 AM
Koliko znam, PC nikada nije bio nešto jak kada su u pitanju multiplatform naslovi tako da ništa čudno, iako me zanima kako su došli do tih podataka budući da se na PC-u većinom prodaju digitalne igre, a najveći marketplace na platformi (Steam) ne objavljuje podatke o prodaji.
AlexY
2017 Srp 25 12:00:00 PM
Fantasy Westward Journey Online II?

Jel to nešto kinesko? Jel se to jede?
Chono7
2017 Srp 25 01:02:13 PM
Mislim da su ovo samo financijske projekcije, a kad bi se uracunao Steam, Origin, GOG ili Uplay onda bi se nesto sitno i promjenilo. Glavni problem je sto je primjerice League of Legends zaradio u 2016. godini vise nego GTA V u gotovo 5 godina na svim platformama.

Crash Bandicoot je na listi..  :roll
Ulogiraj se da bi komentirao.

Gamer on budget

  • 1