Valkyria: Azure Revolution stiže na PS4, kao i remake prvog dijela

Dobra vijest – nakon dva prethodna nastavka rađena ekskluzivno za Sonyjev PSP, Valkyria Chronicles ponovno se vraća na "veliku konzolu".

Napisao  Utorak, 17 Studeni 2015

Uz to najavljen je i remake prvog Valkyria Chronicles naslova za PS4. Loša vijest – zasad nema potvrde da će obje igre izaći van japanskog tržišta.

Sega je u novom izdanju Famitsua najavila kako Valkyria: Azure Revolution, četvrta u nizu Valkyria Chronicles igara, izlazi ekskluzivno za PlayStation 4. Radnja je smještena u Jutland, malu zemlju koja se nalazi pod opsadom mnogo većeg carstva Rus. Glavni protagonist trebao bi biti zapovjednik Anti-Valkyria jedinice u Jutlandu. Da ne kvarimo dalje priču, recimo samo da bi trebala sadržavati brojne intrige i prevrate, kao i odlično dočaranu ratnu epopeju za ovakvu vrstu igara, po čemu je i dosad Valkyria Chronicles serijal bio poznat.

Mehanika borbe u igri je ovaj put nazvana LeGION, a više-manje predstavlja presliku mehanike iz prethodnih igara (strategija s TPS/RPG elementima na poteze). Ovaj put bi pak trebali postojati i mogućnost da više likova djeluje u isto vrijeme što zvuči prilično zanimljivo i svakako kompleksnije.

Valkyria: Azure Revolution razvija Media Vision (odgovorni za Valkyria Chronicles 3), dok se igra u Japanu očekuje tijekom 2016.

Remake prvog dijela Valkyria Chronicles za PlayStation 4 je najavljen za 10. veljače u Japanu. Igra će imati poboljšanu grafičku prezentaciju, trofeje i dosad izašle DLC-e. Valja naglasiti da s remakeom dolazi i demo za Valkyria: Azure Revolution.

Nadajmo se da će oba naslova uskoro biti najavljena i za zapadno tržište.

Emilijo
2015 Stu 23 05:51:53 AM
PS4 ima mnostvo japanskih ekskluziva...
Ulogiraj se da bi komentirao.