Update 1.3 za 2018. godinu donosi multiplayer za Stardew Valley

Ubuduće će igru moći igrati do 4 igrača.

Napisao  Utorak, 01 Kolovoz 2017

Ono što su igrači tražili, sada će i dobiti. Odmah na početku igre će biti ponuđena izgradnja 3 kolibe u kojima će obitavati farmhands koje će kontrolirati suigrači. Farmhands će moći raditi mnogo toga što može i glavni igrač kao što je poljoprivreda, rudarenje, borbam, pecanje, ženidba NPC-ova i slično. Jedino što ne mogu, a može glavni igrač je organizcija festivala, kada krenuti na spavanje i tako to.

Isto tako, serveri neće biti potrebni već će se suigrači moći spojiti na jednu farmu kroz Steam dok se za ostale platforme još ne zna, ali će vjerojatno biti isti princip.

Ono što su najviše igrači tražili je mogućnost ženidbe svojih igrača međusobno. Pa kad već brak kao institucija u stvarnom životu biva na nikad nižim granama, možda barem u igri "oni budu zajedno dok ih smrt (ili neki bug) ne rastavi". Ericu i ekipi se ideja očito svidjela pa smišljaju metodu kojom će trud za osvajanje druge polovice biti sličan onome trudu kao kod zavođenja NPC-a. Bit će zanimljivo vidjeti kako će te ideje sprovesti u praksu.

Splitscreen, lokalni multiplayer i PVP nisu zasad u planu.

Da je ovo ogroman zadatak, Eric i ekipa kažu da su prevrnuli gotovo cijeli kod i izmjenili 15000 linija tog koda. Nakon implementacije slijedi ekstenzivno testiranje pa implementacija patcha po platformama za iduću godinu.

Icek™
2017 Kol 01 10:27:04 PM
MP će biti zanimljiv dodatak. Možda opet po krenem igru, dovršim I ulupam novih 150h.
CroZac_Drake
2017 Kol 02 08:40:21 AM
Sve je to lijepo, ali recite vi meni dali ekipa iza igre i dalje muči jadnog zamorca?  :ludilo:
Icek™
2017 Kol 02 10:55:38 AM
Nije zamorac nego svinjica  :roll
Ulogiraj se da bi komentirao.