Valuta World of Warcrafta postala vrednija od valute Venezuele!

Hugo Chavez se okreće u grobu.

Napisao  Srijeda, 02 Kolovoz 2017

Digitalno zlato Blizzardovog MMO-a  World of Warcraft je prema trenutnim podatcima trenutno vrednije od  venezuelanske valute – bolivara. Državljanin Venezuele i igrač WoW-a, na Twitteru poznat kao @KalebPrime, prvi je iznio ovu informaciju prošloga mjeseca objavivši kako se u to vrijeme na crnom tržištu Venezuele, na kojem se primarno i vrši mijenjanje valuta, za 1 američki dolar može dobiti 8493,97 bolivara. WoW token, koji se može kupiti za 20 dolara unutar igre, pak vrijedi 8385 zlatnika po dolaru.

U međuvremenu je izašla i nova informacija kako je razlika još značajnija. Naime prema stranici dolartoday.com koja aktivno prati vrijednost bolivara na crnom tržištu, za 1 dolar bi morali isplatiti čak 11.185,95 bolivara, dok stranica koja prati vrijednost valute WoW-a na stvarnom tržištu, mmobux.com, navodi kako bismo za 10 000 zlatnika dobili 1,21 dolar.

wow venezuela vijest by blade

Ono kada bi radije htio imati šaku ovoga nego li šaku pravoga novca.

Bolivar je doživio značajan pad u posljednjih nekoliko mjeseci jer se još u 5. mjesecu dolar mogao kupiti za 279 bolivara. U istom mjesecu je objavljeno i kako se očekuje da inflacija do kraja 2017. godine u državi dosegne brojku od čak 720%, a do kraja 2018. godine, ako se trend nastavi, i 2068%.

Venezuela pati pod socijalističkim režimom predsjednika Madura, a pad cijene nafte kombiniran za katastrofalnim upravljanjem ekonomijom države je dovela i do nestašice hrane i svakodnevnih predmeta. Podatci govore da je čak 75% državljana Venezuele izgubilo po zdravlje opasnu količinu kilograma. Možda da počnu igrati WoW? 

AlexY
2017 Kol 02 12:05:35 PM
Venezuelanski gold selleri su možda tražena roba?
Ulogiraj se da bi komentirao.

Gamer on budget

  • 1