Trumpova politika šteti američkoj industriji videoigara

Barem je takav stav izdavača Take-Two i EA.

Napisao  Petak, 04 Kolovoz 2017

Na konvenciji Games for Change, predstavnici jednih od najvećih izdavačkih kompanija kad su u pitanju videoigre, Take-Two i EA, iznijeli su svoje nezadovoljstvo Trumpovom politikom, ili točnije njezinom utjecaju na razvoj američke industrije videoigara.

Kao najveće probleme iznijeli su tri stavke. Politiku imigracije, obrazovanja i trgovine.

Opće je poznata politika Trumpa spram stranaca, a to, kako kažu predstavnici navedenih kompanija njima iznimno šteti jer gaming industrija zapošljava izniman broj stručnjaka iz stranih zemalja. Iako zasada postoje posebne vize koje se izdaju isključivo za strane stručnjake u polju tehnologije i znanosti, sve više kruže glasine kako će i u tom pitanju doći do promjena. Također, stranci su sve više skeptični za odlazak u SAD zbog navedene politike.

Digitalno doba je stiglo

Zanimljiv podatak koji smo dobili je i taj kako digitalna prodaja preuzima primat pa je tako u fiskalnoj 2017. godini 55% (Take-Two), odnosno 61% (EA) prodanih igara otpalo na digitalna izdanja. S obzirom na smjer u kojem se industrija kreće, predstavnici su se požalili na razvoj internetske strukture, ponajviše brzine interneta u manje razvijenim područjima. Pitamo se što bi tek rekli da vide kakva je situacija kod nas.

Još neki od problema koje su iznijeli uključuju poreze za američke kompanije, zakone neprilagođene za kompanije posvećene modernim tehnologijama i slično. U slučaju da vas ova tema zanima, nešto podrobnije o istoj možete pročitati ovdje.

Povezano

Veigue
2017 Kol 04 04:54:01 PM
Opće je poznata politika Trumpa spram stranaca, a to, kako kažu predstavnici navedenih kompanija njima iznimno šteti jer gaming industrija zapošljava izniman broj stručnjaka iz stranih zemalja.

Da, jer možda ''budala'' želi da u Američkim firmama rade... Amerikanci. Je li to nekome palo na pamet?
maverick
2017 Kol 04 05:16:03 PM
Vjerujem da trampinjosa boli ona stvar za take 2 i ea te nebuloze koje oni valjaju. I ovo što Veigue kaže. Bilo bi najbolje da američkim tvrtkama nekako dođe sirotinja iz tunguzije koja je gle čudom skolovana ili sposobna za sve moguće poslove i da radi za sitniš. Nešto što je Njemačka uradila odavno pa se pravi svabe bune, ali ne vidim zašto ne i glupi ameri u svom slučaju. No opet treba I shvatiti da one poslove što Ausländeri rade i za koje novce,  rijetko koji njemac bi, ali opet se na taj način zamjenjuje matični narod i povećava broj stranaca i najbitnije smanjuje cijena rada ili jako malo raste u odnosu na trošarine. Nesta sto Trump neće, a naravno da će onda neke tvrtke kukati kako im ta politika šteti. Imaju take 2 i ea para na bacanje i ovom slučaju jedino šta mogu reći je ko ih hebe.

Dormin
2017 Kol 04 06:01:15 PM
Mislite na nativne Amerikance ?
Uglavnom Trump je narcisoidni pokvareni lazov, papak i glupan.
Kao da je ispao iz neke parodije. Pored njega Bush mladi izgleda kao OK tip.
O Obami da ne govorim. Predstavlja taj nazadni dio Amerike koji zivi u proslosti a zapravo ga briga za njih.
Ti lobiji koji se vrte oko republikanaca ce jedini imati koristi od njega.
maverick
2017 Kol 04 07:41:43 PM
Ako ti tako kažeš.
Kako bilo,  bolji je od većine hrvatskih političara i one ljubiteljice izbjeglica DDR - ovske kurve Merkel...
Yakuza_stinger
2017 Kol 04 07:48:13 PM
Patriotsi kontroliraju sve, pa zar ništa niste naučili???????
maverick
2017 Kol 04 08:21:24 PM
Nova generacija Patriotsa. Trump je novi Zero!
SkyR3xX
2017 Kol 04 11:12:12 PM
https://youtu.be/YduEfbzpdOQ

Ja sam mislio da je ovo Trump? Čak i isti slogan imaju.
AlexY
2017 Kol 05 12:35:41 PM
lol polygon članak linkan umirem :roll
Ulogiraj se da bi komentirao.

Gamer on budget

  • 1