Forza 6 gotovo neprimjetno uvela mikrotransakcije

Dva mjeseca nakon izlaska igre, u simulaciji voženje studija Turn 10 može se kupovati pravim novcem.

Napisao  Srijeda, 18 Studeni 2015

Jedna od najvećih kritika upućenih na račun petog nastavka serijala Forza Motorsport bio je sistem napredovanja kroz karijeru i njegovo oslanjanje na mikrotransakcije. Kritike su stizale u tolikoj mjeri da je studio Turn 10 u Forzi 6 odlučio napraviti rez i isključiti taj omraženi aspekt gaming industrije. Developer je izjavio svojevremeno da će mikrotransakcije biti dodane "samo ako ih igrači budu tražili".

No, dogodilo se suprotno jer igrači Forze Motorsport 6 sad na raspolaganju imaju novi sistem "tokena", a oni se mogu kupiti, očekivano, za pravi novac. Na službenoj stranici igre objašnjeno je da se za tokene mogu kupiti automobili i "modovi".

Scenarij u kojem su igrači tražili uvođenje mikrotransakcija vjerojatno nikad nije napisan, a studiju na ruku ne ide niti odluka da pričekaju s uvođenjem istih da bi izbjegli loše recenzije. Kako god, ne možemo pozdraviti ovakav potez developera, iako postoji opcija da se isključi pojavljivanje tokena na ekranu, a njihovo kupovanje neće u velikoj mjeri utjecati na napredak u igri tijekom karijere.

tokens

Emilijo
2015 Stu 23 05:43:53 AM
Lukavo su prije izlaska igre govorili da nece uvoditi mikrotransakcije, sto bi vjerojatno dovelo do nizih ocjena kod recenzenata. Ovako su sad ocjene zakljucene i mogu raditi sto ih je volja.
Ulogiraj se da bi komentirao.

Aktualno