Prvo im se zahvaljuje, a onda ih tuži; bivši nogometaš Edgar Davids hoće pare!

Đubretarski potez ili ne, prosudite sami.

Napisao  Ponedjeljak, 14 Kolovoz 2017

Dakle, svi znamo koliko je League of Legends popularan te kako za igru postoji milijarda raznih skinova. Jedan skin kojeg je napravio Riot Games davne 2014. godine pod nazivom Lucian uvelike podsjeća na slavnog bivšeg nogometaša Edgara Davidsa. Sportska majica, narančaste cvikeršajbe s debelim crnim obrubom, dreadlocksi i boja kože. To je još tada prepoznao i sam Davids napisavši ovakav tweet:

 

Kao što se može vidjeti po datumu, to je bilo prije 3 godine. A odmah možete vidjeti i nedavne negativne komentare na račun tužbe koju je Davids 3 godine kasnije odlučio provesti u djelo. Zašto nije tužio Riot Games tada, ako su mu povrijedili neka njegova prava? Tada mu očito nije smetala sličnost. Možda nije bio svjestan koliko novaca LOL okreće. Možda je zafalilo para pod stare dane.

Sud u Nizozemskoj je donio presudu Edgaru Davidsu u korist što znači da sada Riot Games mora točno procijeniti koliko su financijskih sredstava pribavili putem skina pa platiti Davidsu određeni postotak od svih zarada.

Nema komentara (još)!
Ulogiraj se da bi komentirao.