Nakon svega, Hideo Kojima ipak je zahvalan Konamiju

U pauzi od razvoja Death Strandinga, Hideo se odlučio osvrnuti na svoje vrijeme provedeno u Konamiju.

Napisao  Petak, 18 Kolovoz 2017

Nakon čak 29 godina provedenih u Konamiju, Hideo Kojima se krajem 2015. razišao s japanskim gigantom. U pitanju su bile nepremostive nesuglasice, gdje glavešine i dioničari Konamija penetracijom u mobilno tržište više nisu vidjeli (pre)veliku korist u Kojiminom radu, što je rezultiralo uplitanjem u razvoj Metal Gear Solida 5 i rezanjem ionako već povećeg proračuna za igru. Barem smo tako pretpostavljali.

Iako prema vani nije izašlo previše detalja, cijela situacija, odnosno njezin privid ostavio je dojam kako se Konami nije ponio fer prema Kojimi. Konami se olako riješio ikone industrije, dok je diljem svijeta zavladala mržnja prema izdavaču. Ipak, nakon sad skoro već dvije godine od izlaska MGS5, Kojima u svojim istupima ipak ublažava retoriku.

Konami nikad nije radio problema kod razvoja igara

Tako se Kojima u najnovijem intervjuu za japanski Toyokeizai, a koji prenosi Kotaku, izjasnio kako osjeća zahvalnost prema Konamiju. Naime, Hideo se u intervjuu osvrnuo na svojih 29 godina u firmi, gdje je naveo kako se Konami nikad nije uplitao u razvoj njegovih igara, te su ga podupirali u svim projektima.

Prema njegovim riječima, Konami nikad nije radio probleme po pitanju vremenskog razvoja, broja zaposlenika koje bi Kojima tražio, kao ni budžeta, a upravo zato, kaže, postao je osoba kakva je danas. Tko zna, možda ipak postoji šansa da ćemo jednom vidjeti novu MGS igru s potpisom legendarnog Kojime.

AlexY
2017 Kol 18 01:34:35 PM
Nešto tu smrdi.
Veigue
2017 Kol 18 02:01:37 PM
Quote:

Nešto tu smrdi.

Želi se čovjek vratiti u tu firmu. To je nešto što sam (ne tako davno) i komentirao.
Ulogiraj se da bi komentirao.

Gamer on budget

  • 1