• PC
  • PS4

No Man's Sky

DATUM IZLASKA: 9.8.2017.

IZDAVAČ: Hello Games

DEVELOPER: Hello Games

ŽANR: Akcijska survival avantura

No Man's Sky ipak nije kompletna prevara, upravo je stigla nadogradnja koju smo čekali

Hvala Sean!

Napisao  Subota, 02 Rujan 2017

Nakon katastrofe od izdavanja igre prije nešto više od godinu dana, svi smo očekivali da će No Man's Sky developeri podići sidro i pobjeći s lovom, međutim, ovo što se događa u narednom periodu prava je gaming romansa.

Hello Games pod vodstvom Seana Murrayja odlučio se iskupiti igračima unatoč uvredama koje su zaprimili sa svih strana svijeta. Tako su, malo po malo, u posljednjih godinu dana u igru dodali većinu stvari za koje su nas zakinuli po izlasku, a tu su i brojne novine. Sve to kulminiralo je prošli mjesec s Atlas Rises nadogradnjom koja nam je uz brojne novosti pružila novih 30 sati priče.

Atlas Rises implementirao u igru raznolikije planete, kompletno prerađenu i balansiranu ekonomiju, proceduralne misije, multiplayer, kao i značajne grafičke pomake. Sve to je doprinijelo zaista otvorenom načinu igranja, gdje vas, zahvaljujući gameplay optimizaciji, igra više ne zakida kojim god putem se zaputili u svoju NMS avanturu. Tako ćete, primjerice, bilo da ste se odlučili biti istraživač galaksije, ili pak agresivni pirat, imati ćete skoro po jednake šanse napredovati u igri u smislu virtualnog materijalnoga dobra ili razvoja priče.

Novom nadogradnjom korisničke radnje sada su fluidnije

Poslije Atlas Risesa HG nastavio je izbacivati manje nadogranje, pa smo nakon mjesec dana dobili i 1.35 nadogradnju koja olakšava brojne radnje u igri. Naime, unatoč vrijednoj inicijativi developera s implementacijom brojnih novih stvari u igru, meniji i sama interakcija s galaksijom nisu fluidni i prirodni. Nova nadogradnja uhvatila se upravo u koštac s navedenim problemima, pa je sada, primjerice, lakše transferirati dobara između osobnog i brodskog invertoryja, okretati stranice u trading menijima, dok su jedne od značajnih koristi proceduralne vozne karakteristike brodova. Tako ćemo od sad za svaki brod dobiti uvid u njegove vozne karakteristike, poput okretljivosti i brzine. Dakle, svaki brod se upravlja i ponaša drugačije, pa čak i unutar već definiranih klasa.

Dakle, No Man's Sky nije ni približno mrtav. Igrači se vraćaju igri, srednja globalna ocjena na Steamu se polako podiže, pa sad ima "very positive" oznaku, dok dečki iz Hello Gamesa nastavljaju vrijedno raditi na igri. Već je potvrđeno, u razvoju je nova velika nadogradnja, koja bi besplatno u igru trebala dovesti naprednije mutliplayjer karakteristike te približiti igru masama željnoj socijalne interakcije.

fatamorgana
2017 Ruj 02 03:24:48 PM
Iskreno mislim da je "prosla baba s kolacima".

Poslano sa mog E5603 koristeći Tapatalk

Chaky
2017 Ruj 05 10:56:57 AM
Ne bih se bas slozio.
Nema slicne igre (bar koliko znam). Da je se nabaviti za cca 100kn na akcijama sto je odlicna cijena i toliko vrijedi sigurno.
Em je random generated, pa koliko je god puta pocimao ne bi trebalo biti skroz isto.
Ulogiraj se da bi komentirao.

Gamer on budget

  • 1