Sjećate li se Nightmare Creatures igara? Nakon 17 godina serijal se vraća

Nakon par konzolaških generacija, vrijeme je da serijal ustane iz hibernacije?

Napisao  Ponedjeljak, 04 Rujan 2017

Sasvim neočekivano i pomalo ispod radara, indie razvojni studio Albino Moose najavljuje svoj novi projekt koji će biti ni manje ni više nego Nightmare Creatures. Po svemu sudeći, to bi mogao biti novi nastavak jer će se priča događati prije i poslije događaja u prve dvije igre.

Točnije, radnja je smještena u 1666. godinu gdje kult najutjecajnih igrača pokušava stvoriti eliksir koji će im dati ogromne moći. Kako to obično biva, nešto polazi po zlu te eksperiment završava kreacijom krvoločnih kreatura. Te čudovišne prikaze poprilično srede kult i izvrše svoju infestaciju po ulicama starog Londona. Putujući svećenik i kćer imunologa kreću u avanturu sređivanja beštija i čišćenja grada od tih kreatura iz noćne more jednom za svagda. Ili ipak ne?

Foršpan ništa specijalno ne otkriva, pa osim gorespomenutih informacija o priči zasad nema nikakvih dodatnih podataka o igri, kao što je datum izlaska i platforme na kojima će izaći. Ne možemo ne primjetiti da trend vraćanja igara iz mrtvih postaje sve češći pa na repertoar dolaze igre koje nisu bile toliko popularne. Mnogi igrači će reći da je originalni Nightmare Creatures iz 1997. godine bio bolji nego nastavak koji je izašao 2000. godine što je vjerojatno razlog zašto nikad nismo vidjeli novih nastavaka. Dodatna stvar je što će oživljavanje raditi indie studio Albino Moose čija najpoznatija igra je Spooky's Jump Scare Mansion za koju vjerojatno nitko od vas čitatelja nije čuo. Pa kad su stvari takve, nekako nije baš ugodan osjećaj znati da relativno nepoznati studio bez poštenijeg pokrića dira legende, ma koliko one (ne)kvalitetne bile.

Nema komentara (još)!
Ulogiraj se da bi komentirao.

Gamer on budget