Gasi se još jedna stranica za konverziju Youtube videa u MP3

Kako to inače biva u zadnje vrijeme, zbog povrede autorskih prava se gasi još jedna internetska stranica. Ovaj put riječ je o popularnom YouTube-mp3.org.

Napisao  Ponedjeljak, 04 Rujan 2017

Prošle godine nekoliko diskografskih kuća predvođenih zastupnicima Udruženja diskografske industrije Amerike (eng. RIAA) obrušilo se na stranicu YouTube-mp3.org, koja nudi jednostavnu i relativno brzu konverziju videa u MP3 format diskutabilno zadovoljavajuće kvalitete.

RIAA je između ostaloga tražila 150 000 dolara odštete i hitno zatvaranje stranice. Danas se može reći da su i uspjeli u tom naumu, jer je vlasnik YouTube-mp3.org Philip Matesanz pristao na nagodbu koja uključuje prestanak s radom i predaju domene diskografskim kućama.

Kako ističu u RIAA, YouTube-mp3.org stranica je u prosjeku imala oko 60 milijuna posjetitelja mjesečno, kao i na desetke ili možda čak stotine milijuna ilegalnih preuzimanja mjesečno.

Iako nagodba još nije službeno stupila na snagu, odnosno nije potvrđena od strane suda, site YouTube-mp3.org je i dalje službeno funkcionalan. Ipak, borba je uzela danak na drugim sličnim siteovima i aplikacijama koje su maknute, kao što je primjerice brisanje ProTubea s App Storea.

Nema komentara (još)!
Ulogiraj se da bi komentirao.

Gamer on budget

  • 1