Ako ste voljeli originalnog Spyru, Griff će vam staviti osmjeh na lice

Lav s krilima će vas neodoljivo podsjećati na ljubičastog zmaja.

Napisao  Četvrtak, 07 Rujan 2017

Oh ne! Još jedan u nizu Kickstarter projekata za neku tamo indie igru! No, nemojte ovaj odmah otpisati samo tako. Na sam spomen riječi retro i izrade indie igara se redovito ide u zlatno doba 16 bita, spriteova i općenito pikselaste grafike. Bilo je samo pitanje vremena kad će se netko sjetiti napraviti igru koja izgleda kao da bi ju mogao vrtjeti naš dobri stari originali PlayStation 1.

Radi se o igri Griff the Winged Lion, 3D platformaska avantura inspirirana naslovima sa PS1 konzole kao što su Crash Bandicoot, Spyro i ostale. Prvi pogled na foršpan i prva asocijacija je Spyro the Dragon originalna trilogija. Grafički igra dosta uvjerljivo izgleda kao da bi mogla biti skriveni gem PS1 ere, ali iskusno oko otkriva da nema onih karakterističnih warped tekstura koje su "krasile" PS1 igre radi nedostatka Z bufferinga. Tako da svi oni koji su smatrali PS1 grafiku danas iznimno ružnom radi toga pa zbog toga ne žele ni igrati više starije naslove, mogu odahnuti. Griff izgleda ipak bolje.

Pokrenuta je Kickstarter kampanja u kojoj se traži 25000$ za izradu igre koja bi trebala izaći za PlayStation 4, Xbox One i Steam krajem 2018. ili početkom 2019. godine (nisu točno specificirali). Postoji i rani demo za ispobavanje ako želite isprobati igru, samo budite upozoreni da ima ponešto bugova.

Icek™
2017 Ruj 07 11:33:47 AM
Još kad bi Kickstarter prihvaćao PayPal, kao svaka normalna online stranica, to bi bilo odlično.
AlexY
2017 Ruj 07 12:18:06 PM
Još nostalgije... Lagano već ide na jetru.
Chaky
2017 Ruj 07 04:17:46 PM
Ne hvala. (i to od covjeka koji kupi vecinu remastera koji izadu na PS4)
Ulogiraj se da bi komentirao.