Modrić je dvanaesti najbolji igrač u FIFA-i 18, mrtva utrka Messija i Ronalda

Na ljestvici su i naši susjedi.

Napisao  Utorak, 12 Rujan 2017

Electronic Arts posljednjih dana je objavljivao top 100 najboljih igrača u ovogodišnjoj inačici FIFA-e, dok smo mi željno iščekivali "kartice" naših kubova, prije svega Modrića i Rakitića od kojih, sad već tradicionalno, očekujemo mnogo.

Naša dva najbolja igrača (barem na papiru), imaju iste ocjene kao i prošle godine, međutim ne i iste pozicije na ljestvici. Dok je Luka Modrić prošle godine bio 15. s ukupnom ocjenom od 89, ove godine ta ocjena mu je dostatna za odlično 12. mjesto. Zanimljivo, ispred njega je njegov kolega u vezi Real Madrida Kroos s ukupnom ocjenom od 90, dok se na njihovom "rivalstvu" na internetu lome brojna koplja. Ivan Rakitić ima ukupnu ocjenu 87 i svršten je na 44. poziciju (prošle godine 35.)

Od naših igrača u prvih 100 još je i reprezentativni golman Danijel Subašić s ukupnom ocjenom 85 na 88. poziciji, što ga čini desetim najboljim golmanim u igri. Od susjednih nam zemalja izdvojiti ćemo sjajnog slovenskog vratara Handanoviča na 47. mjestu (ocjena 87) i Miralema Pjanića na 75. poziciji s ocjenom 85. Nažalost, možda i pomalo nepošteno, najboljeg srpskog igrača Nemanje Matića nema na listi najboljih 100 igrača.

Tko je najbolji na svijetu?

Iako je Ronaldo prošle godine osvojio sve što se moglo osvojiti, mnogi se neće složiti (i ne slažu se) s odabirom najboljeg igrača FIFA-e 18. Međutim, ne osporavajući njegove kvalitete, Ronaldo je ipak ambasador ovogodišnje verzije igre, tako da je bilo za očekivati kako će ove godine svoju poziciju pronaći ispred Messija.

I stvarno je tako, Ronaldo je najbolji igrač ovogodišnje FIFA-e s ukupnom ocjenom 94, dok mu Messi diše za vratom s ukupnom ocjenom 93.

Blade
2017 Ruj 12 05:01:57 PM
Zašto Stipe Bačelić-Grgić nije u top 100. Jebote EA.
FicoLegend
2017 Ruj 12 05:35:49 PM
Quote:

Zašto Stipe Bačelić-Grgić nije u top 100. Jebote EA.

Jer ocjene ne idu preko 99, jasno.

Čekam današnji demo da dođe oko osam navečer, odmah se bacam na testiranje i igranje verzije koja neće biti dostupna po izlasku. :D
Ulogiraj se da bi komentirao.