Nasljednik visoko cijenjene PlayStation ekskluzive Journey na kraju je – mobilna igra

Ali s obzirom da izgleda stvarno prekrasno, bit će nam žao ako ne dođe na računala i konzole. 

Napisao  Srijeda, 13 Rujan 2017

O novoj igri tvoraca nagrađivanog Journeyja dosad se nije puno znalo ni pričalo, ali prvi prikaz Thatgamecompanyjeve „igre o davanju“ je obožavatelje ovog malog neovisnog studija i njihovih igara ostavio u iščekivanju za novim informacijama. Čekanju je sada došao kraj jer Thatgamecompany je predstavio svoju novu igru – Sky.

Na prvu se čini da obožavatelji nemaju razloga biti nezadovoljni jer se iz priloženog vidi da Sky krase oku ugodni pejzaži i uhu ugodne skladbe, baš kao i ostale Thatgamecompanyjeve igre. Međutim, ono što je neke neugodno iznenadilo je činjenica da igra izlazi za mobilne uređaje, i to samo za Appleove uređaje (iPhone, iPad i mikrokonzolu Apple TV). Srećom, radi se o privremenoj ekskluzivnosti. Nadajmo se da neće biti duga i da će igra u konačnici završiti na što više igraćih platformi. Ipak, prve reakcije su mješovite jer ne sviđa se svima ideja izdavanja igara na mobilne uređaje i mikrokonzole, pogotovo onih za koje postoje visoka očekivanja.

Ali kako na svom blogu objašnjavaju, za mobilne uređaju odlučili su se zato da igra bude pristupačnija. Naime, Sky je rezultat želja mnogih igrača koji su tvorcima Journeyja javljali sa sugestijom da naprave igru koju bi mogli igrati s prijateljima, obitelji i partnerima. Na temelju tih povratnih informacija, došli su na ideju napraviti igru poput Sky koja će igračima omogućiti upravo to – da glatko urone u uzbudljivu i prijateljsku avanturu s drugim igračima. Dakle, Sky je multiplayer naslov, društvena avantura kako ga nazivaju.

S predsjednikom studija i kreativnom direktorom, Jenovom Chenom, porazgovarao je i Geoff Keighley kako bi se više saznalo o igri i o tome kako developeri iz Thatgamecompanyja gledaju na gaming. Snimak intervjua možete pogledati u nastavku.

AlexY
2017 Ruj 13 02:29:59 PM
Izaći će na drugim platformama sigurno, ali s obzirom da se radi o igri prvotno dizajniranoj za te mobilne platforme, ne očekujem puno. Nažalost.
Ulogiraj se da bi komentirao.