• PC
  • XONE
  • PS4

PlayerUnknown's Battlegrounds

DATUM IZLASKA: 21.12.2017.

IZDAVAČ: PUBG Corporation / Microsoft Studios (XONE)

DEVELOPER: PUBG Corporatio

ŽANR: Battle Royale

PlayerUnknown's Battlegrounds srušio još jedan rekord, postoje sumnje da botovi lažiraju brojke

Iza svakog fenomena postoji doza kontroverze. U ovom slučaju – kineski botovi.

Napisao  Nedjelja, 17 Rujan 2017

Blueholeov megahit Playerunknown's Battlegrounds srušio je još jedan veliki rekord. Jučer je istovremeno igru igralo čak 1,32 milijuna igrača, što je rekordno veliki broj igrača na Steam platformi. PUBG je tako srušio Dotin rekord iz prošle godine s 1,29 milijuna igrača!

Iako nismo u potpunosti sigurni, vjerujemo kako je ovo također i svjetski rekord na svim platformama u broju igrača koji istovremeno igraju jednu igru. Prošli tjedan izvještavali smo o Destinyjevih 1,2 milijuna igrača, međutim, čak je i ta brojka raspodijeljena na dvije platforme (Xbox i PlayStation).

Botovi dominiraju Steam Marketom i PUBG paketima

Ipak, iako je PUBG nesumnjivo globalni fenomen, postoje opravdane sumnje kako je broj igrača ipak ponešto friziran. Naime, Steam Market preplavljen je s PUBG crateovima, oko 30% "igrača" su kinezi, a ako bacite oko na Steam Market, recimo na posebne Gamescom crateove možete uživo pratiti kako kinezi "štancaju" kutije.

Dakle, sumnja se da su dobar dio od 30% kineza ustvari botovi koji farmaju Battle pointse. Battle pointse su igrači sve do ovog tjedna dobivali samim logiranjem u igru, kada je nadogradnja popravila stvar. Igrači su mogli biti AFK i svejedno skupljati bodove. Tu u priču ulaze kineske farme servera koje su se čitav dan logirale u igru, skupljale bodove i kupovali pakete/crateove/kutije. Ipak, iako su od ovog tjedna iz Blueholea onemogućili da u AFK stadiju dobivate bodove, prilično je jednostavno kreirati skripte koje stvaraju privid da vaš bot ustvari igra.

Naravno, ovo možete uzeti s dozom rezerve. Ali jedno je sigurno, za svakom popularnom igrom će se vući kontroverze, a svugdje gdje postoje mikrotransakcije koje igrači mogu razmjenjivati za stvarni novac, postojati će i ljudi koji će se pokušati okoristiti s time. Ionako nikome nije bitno, Valve i Steam dobivaju svoj dio kolača, serveri su puni pa su i igrači zadovoljni, a tamo neki kinez koji ionako živi iznad standarda svoje zemlje biva sve bogatiji.

 

Aerialfaithplate
2017 Ruj 17 03:28:03 PM
Rekord za najvise istovremenih igraca na svim platformama?Pa vi niste culi za league of legends?
viper89
2017 Ruj 17 05:00:25 PM
Quote:

Rekord za najvise istovremenih igraca na svim platformama?Pa vi niste culi za league of legends?

Kao sto pise u clanku - na Steamu.
Aerialfaithplate
2017 Ruj 17 05:57:00 PM
Quote:

Quote:

Rekord za najvise istovremenih igraca na svim platformama?Pa vi niste culi za league of legends?

Kao sto pise u clanku - na Steamu.
U clanku pise,citiram:Iako nismo u potpunosti sigurni, vjerujemo kako je ovo također i svjetski rekord na svim platformama u broju igrača koji istovremeno igraju jednu igru...jasno se spominju sve platforme.
Fenix
2017 Ruj 17 06:19:38 PM
Da, previdio sam LoL. Možda i još neku igru.
Ulogiraj se da bi komentirao.