• PC
  • PS4
  • XONE

Fortnite Battle Royale

DATUM IZLASKA: 26.9.2017.

IZDAVAČ: Epic

DEVELOPER: Epic

ŽANR: Battle Royale

PUBG "klon" Fortnite Battle Royale u najvećoj tajnosti progurao crossplay između konzola

Fortnite je ušao u povijest kao prva igra koja je implementirala konzolaški crossplay.

Napisao  Ponedjeljak, 18 Rujan 2017

Nisam mogao izdržati. Nabavio sam Fortnite za PlayStation 4 odmah po vijesti kako je Epic za istu razvio Battle Royale mod, koji donosi gameplay elemente iz PlayerUnknowns's Battlegroundsa ili H1Z1 King of the Hilla. Dakle, 1vs100 na PlayStationu 4? Pa naravno da sam nabavio. Jer ipak, PUBG ludilo je zahvatilo i mene, a nisam ljubitelj igranja na PC-ju, dok će na konzole tek iduće godine.

I odmah u prvoj rundi, kao najveća njubara poginem već 30-ak sekunda od slijetanja. Sramota na "najjače", moje ambicije odmah su splasnule. Ipak, kad očekuješ da ćeš završiti igru u najmanje posljednjih 30 preživjelih, nije ugodno vidjeti tvoje ime ispisano među 5 najgorih igrača. Od 100.

Najsramotnije od svega – ubio me Xbox igrač

Ipak, ovom slučaju nije važno moje ime, već ime onoga koji me ubio. Dakle, internet nadimak je standardan – "Pucy Lower69" (tako nešto). Primijetiti ćete razmak između dvije riječi imena? Znam da PSN ne dopušta razmake u PSN ID-ju. Znam da i Steam ne dopušta razmake! Ali znam jedno, Xbox DOPUŠTA razmake u gamertagu, ali nije moguće da igram s Xbox igračima! To nije dopušteno, Sony još uvijek nije dozvolio!

Fortnite Crossplay (2).jpg

DOKAZ: Tata i sin zajedno igraju Fortnite. Jedan na PS4, drugi na Xbox One.

Nisam se dugo zamarao, pripisao sam to mogućim bugovima u još uvijek Early Access igri. Međutim, jučer sam posjetio Reddit i vidim da su i drugi igrači imali slična iskustva. Da bi ih nekolicina to i dokazala – Fortnite Battle Royale mod igramo zajedno s PC i Xbox igračima na istim serverima! Ali kako? To je "protuzakonito"! Ne znamo ni sami, znamo samo ono što vidimo.

Jesu li dečki iz Epica odlučili zaobići Sonyjeva ograničenja? Ili je u najvećoj tajnosti postignut određeni dogovor između Microsofta, Sonyja i Epica? Ili je "problem" u razdoblju testiranja koje traje do 26. 9., nakon čega bi se konzolaški cross-platform onemogućio? Još čekamo službene odgovore.

Za kraj samo da podijelim svoje dojmove, Fortnite Battle Royale definitivno nije jedna od onih igara koje su sklepane na brzinu, kako bi se pokupila lova na popularnosti druge igre. BR već sad je prilično ispeglan, užasno zabavan i zarazan, dok ćete moje detaljnije dojmove čitati na FFA.hr u narednim satima. 

Wolf
2017 Ruj 18 10:18:05 AM
jeli ovo F2P? šta će onda bit Fortinite, koji je to žanr? Survival neki ili ? Vidin da se prodaje za 45 funti po dućanima tj preorder pa mi nije jasno? ili je ovo sad samo neki early access?
thedreadwolf
2017 Ruj 18 10:35:22 AM
early access, iako u storu uredno stoji pod free kategorijom...
Ulogiraj se da bi komentirao.