Izdan dokumentarac o popularnosti Call of Duty franšize

Rijetko se koja igra može pohvaliti činjenicom da je snimljen dokumentarac o njoj.

Napisao  Četvrtak, 21 Rujan 2017

CODumentary, da, dobro ste pročitali naziv dokumentarca o CoD-u, dugometražni dokumentarni film koji se bavi rastom popularnosti franšize je od danas dostupan svima. Pod svima, doduše, mislimo na sve one koji posjeduju Amazon Prime ili Steam. Korisnici Amazon Primea imaju privilegiju pogledati ovaj dokumentarac besplatno, dok korisnici Steama moraju platiti 35 kn za iznajmljivanje u trajanju od 48 sati ili 75 kn za kupovinu filma.

CODumentary je nezavisno snimljen film od strane Jonathana Bealesa/Fizz Picturesa te ni na koji način nije povezan s Activisionom ili s njihovim podružnicama i predstavnicima. Sav snimljeni gameplay i sav ostali materijal koji se pojavljuje je zaštićen doktrinom poštene uporabe koja dopušta ograničenu uporabu materijala zaštićenog autorskim pravom bez prethodnog dopuštenja nositelja tog prava.

Kompanija Devolver Digital, izdavač video igara i distributer filmova, izuzev navedenog Amazona i Steama planira kroz naredne dane izdati dokumentarac na svim velikim digitalnim platformama kao što su PSN, Xbox Live, Google Play, ali i u DVD/Blu-Ray formatu.

Ovaj 93 minute dugački dokumentarac istražuje kako je Call of Duty postao globalni fenomen u svijetu zabave, a snimljen je diljem različitih područja u SAD-u i Europi, uključujući i na lokacijama kao što su plaže Omaha i Utah na kojima se odvijala bitka za Normandiju, popularno znana kao operacija Overlord.

Komentare o igri kroz film daju osobe koje su radile na razvoju samih igara, profesionalni igrači franšize te brojni stručnjaci za videoigre koji opisuju u najsitnije detalje što čini CoD franšizu toliko posebnom i zašto je toliko uspješna i popularna od svog prvog nastavka pa do danas neovisno o tome što netko mislio o kvaliteti određenih nastavaka.

Nema komentara (još)!
Ulogiraj se da bi komentirao.

Gamer on budget

  • 1