Vraća nam se nova iteracija originalnog Xboxovog krampa kojeg nitko nije volio

Sjećate se originalnog Xboxovog „Duke“ kontrolera (od milja zvanog kramp) iz 2000. godine? Ako je odgovor „da“, vjerojatno ste u manjini igrača koja je imala prilike isprobati čudovišni kontroler. Što je najbolje, vidjet ćemo ga opet.

Napisao  Petak, 22 Rujan 2017

Xboxov Duke kontroler se vraća za Windows 10 i Xbox One, i teško je povjerovati da su ljudi ovo ustvari tražili. No, kako je mnogima promaklo, najava novog kontrolera koji će ciljati na najstarije fanove koji bi ponovno željeli u rukama držati ogromni, neergonomski i nepraktični kontroler zapravo je izašla tijekom ovogodišnjeg E3-a.

Prototip novog kontrolera napravio je dizajner Seamus Blackley, koji je ujedno radio i na dizajnu originalnog Xboxa (koji je, ako ćemo biti iskreni, bio samo prerušeni PC u mini kućištu).

 

Zanimljivost je što će Xbox logo biti zamijenjen LCD ekranom, koji će nadajmo se imati i neku svrsishodnu funkciju u uobičajenim igrama.

Inače, Xboxov Duke kontroler je nakon nekih godinu kao primarni Xboxov kontroler zamijenjen u proizvodnji s kompaktnijim kontrolerom S, koji je ujedno postao i referenca za dizajn slavnog Xbox 360 kontrolera i koji je naposljetku zadržan i na Xboxu One, uz dodatne preinake i poboljšanja.

No eto, dobre vijesti i za nostalgičare i one osobe s velikim rukama, jer još malo i novi Xboxov Duke kontroler bit će u maloprodaji.

Icek™
2017 Ruj 22 02:57:44 PM
Kako izmusti još novaca na nostalgičnim budaletinama :( Na Xboxu sam se uglavnom igrao na Duke controlleru, tako da ovo uzimam radi nostalgije radi. Iako, mogao bi imati i neko zanimljivo svojstvo, kao i Elite controller, koji mi je sada primarni za igranje.
Zero
2017 Ruj 22 06:38:07 PM
Ja sam srećom dobio S kontroler s obzirom da sam relativno kasno uzeo svoj Xbox. Osim d-pada i utora ze memorijsku karticu, sve ostalo je bilo za 5. Stvarno rigidan i kvalitetan kontroler, zlatno doba žičanih. :D
Icek™
2017 Ruj 22 07:01:05 PM
Slažem se. Možda čak i najkvalitetniji controller. Ne znam zašto, ali za Xbox su controlleri uvijek bili dobri, bolji. Čak i Logitechovi u Xbox/PS2 eri su za Xbox bili puno bolji i ergonomičniji nego za PS2.
ikral
2017 Ruj 22 07:12:19 PM
Imao sam priliku igrati Halo odmah po izlasku Xboxa upravo s ovim kontrolerom. Volio bih imati jedan.
Ulogiraj se da bi komentirao.

Gamer on budget

  • 1