• PC
  • PS4
  • XONE

Fortnite Battle Royale

DATUM IZLASKA: 26.9.2017.

IZDAVAČ: Epic

DEVELOPER: Epic

ŽANR: Battle Royale

Milijun igrača igralo je Fortnite Battle Royale na dan izlaska

Unatoč kontroverzama, izlazak Epicove igre popratio je velik broj igrača.

Napisao  Četvrtak, 28 Rujan 2017

Iz studija Epic Games stigla je informacija da je na dan izlaska, 26. rujna, Fortnite Battle Royale zaigralo više od milijun igrača. Spomenute kontroverze ponajviše se odnose na izjave autora PUBG-a kako je Fortnite kopija njihove igre i razmišljanje o tužbi. Naše mišljenje je da ipak sami sebi pomalo skaču u usta jer teško da su upravo oni izmislili battle royale način igranja, no, s druge strane, ne može se zanemariti ni to da Epic izbacuje sličnu igru kad je konkurent na vrhuncu popularnosti.

Što donosi budućnost?

Prema podacima na Steamu, PUBG trenutno drži rekord od 1,4 milijuna igrača koji igraju istovremeno, pa je Fortniteov rezultat, iako impresivan, i dalje slabiji, ali bi uskoro mogao i dostići konkurenciju.

Kontroverzna izjava autora PUBG-a samo je pripomogla da igrači čuju za Fortnite, a velika i možda odlučujuća prednost je što se može igrati na svim platformama. PUBG trenutno igraju samo vlasnici PC-ja, dok je verzija za Xbox One na putu, a Fortnite je, osim što je dostupan za sve platforme, BESPLATAN (točnije, besplatan je dodatak/način igranja Battle Royale, odnosno, nije potrebno kupovati Founder’s Pack).

U našoj regiji PlayStation 4 dominantna platforma za igranje, bitno je naglasiti  - da biste igrali Fortnite Battle Royale nije potrebna aktivna PS+ pretplata. Kako god, bit će zanimljivo pratiti sukob i borbu dva žanrovski bliska naslova.

Aerialfaithplate
2017 Ruj 28 08:05:54 PM
Lol,usporedjujete pubgovih 1.4 m sa fortniteovih 1m ali lijepo pise da je tih fortniteovih tijekom cijelog dana a kod pubga se radi o "concurrent "korisnicima...
maximalni
2017 Ruj 28 08:32:08 PM
Citaj pazljivije, nema baš direktne usporedbe.
Ulogiraj se da bi komentirao.