Stiže novi PlayStation VR

Redizajn postojećeg uređaja trebao bi donijeti neke nove mogućnosti.

Napisao  Ponedjeljak, 02 Listopad 2017

Za jednu relativno novu tehnologiju u pitanju, PlayStation VR napreduje prilično dobro. Iako su mu mnogi predviđali sudbinu PlayStation Movea i sličnih gaming dodataka, PlayStation VR dosad se prodao u više od milijun primjeraka. Što je odlična brojka za PlayStation 4 dodatak kojem je cijena jednaka PlayStation 4 PRO konzoli.

Kako bi se prilagodili tržištu, a vjerojatno i smanjili cijenu proizvodnje, iz Sonyja su na PlayStation Blogu najavili novi model PlayStation VR-a. Novi PS VR će, prema zasad šturim informacijama, biti redizajniran što će omogućiti lakše spajanje stereo headsetova. Također, nova procesorska jedinica podržavat će prolaz HDR signala, što će posebno obradovati vlasnike 4K HDR televizora koji dosad nisu mogli uživati u HDR sadržaju dok je PlayStation VR spojen na konzolu. Dakle, iritantno manevriranje kablovima odlazi u prošlost.

Važno je napomenuti kako se ostale hadverske značajke neće mijenjati, ukoliko ne posjedujete 4K HDR TV za vas se ovdje radi tek o minornom redizajnu. Dakle, radi se o praktički istom VR uređaju, igre će se jednako izvoditi na oba uređaja, te će i cijena ovog novog, redizajniranog uređaja ostati ista.

AlexY
2017 Lis 02 06:16:10 PM
Dakle nije ništa bitno, što mi je i drago u neku ruku. Prerano je za neku veću nadogradnju.
Icek™
2017 Lis 02 07:34:34 PM
HDR "pass through" je bitno za one kojima je VR stalno spojen. Nadam se da će ovo neće biti i softverski apdejtano, da netko kupi novi VR I ovo bude kroz apdejt riješeno za vlasnike starog VRa. I onda bačeni novci bzvz.
Ulogiraj se da bi komentirao.