Sony napušta predsjednik PlayStation divizije, najzaslužniji za uspjeh PlayStationa 4

Nakon Jacka Trettona Sony napušta još jedno omiljeno nam lice.

Napisao  Srijeda, 04 Listopad 2017

Tužne vijesti stižu za sve PlayStation fanove, jer vodstvo Sony Interactive Entertainmenta (SIE) koji unutar sebe objedinjuje sve vezano uz PlayStation, napušta svima nam omiljeni Andrew House. Ipak, ostati će u kompaniji još godinu dana kako bi novom vodstvu olakšao proces tranzicije,

Andrewa poznaju svi koji su posljednjih godina pratili PlayStation brand, posebice E3 konferencije gdje je redovito od 2011. donosio dobre vijesti. Andrew je tako konsolidirao PlayStation odjel nakon PlayStation 3 debakla na startu prodaje, te je kompaniju s PlayStation 4 konzolom uveo u novo, najplodonosnije razdoblje u povijesti PlayStationa. Housea se tako smatra jednim od najzaslužnijih ljudi za uspjeh PlayStationa 4, koja bi se do kraja godine trebala prodati u impozantnih 80 milijuna primjeraka diljem svijeta.

Mi ga nekako najviše pamtimo s predstavljanja PlayStationa 4 iz 2013. godine, kada je doslovno, s nekoliko dobro koordiniranih rečenica, pregazio Xbox One (čiji su čelnici onda forsirali agresivnu DRM politiku) još i prije njegova izlaska.

Kompaniju preuzima veteran i dobro poznato lice

Andrew House nije objasnio razloge svojeg napuštanja SIE divizije, međutim, prilično smo sigurni kako unutar kompanije nije došlo do nikakvih tenzija, već se radi isključivo o pitanju vlastite potrošenosti ili nedostatka motivacije. Pa je tako Sonyjev CEO Kaz Hirai izjavio kako je jako zahvalan na svemu što je House napravio za PlayStation brand, te ga je označio kao ključnu osobu za uspjeh PlayStation 4 konzole.

SIE diviziju će preuzeti dobro nam poznati John Kodera, koji je zadobio povjerenje Hiraia i Housea, koji su pak donijeli zajedničku odluku. Kodera je u Sonyju još od 1992., bio je uključen u razvoj PlayStation branda još od samih početaka, dok je u posljednje vrijeme bio glavni odgovoran za Sonyjeve mrežne usluge, koje uključuju PlayStation Network (PSN), PS Store, PS Now, PS Vue i ostale.

viper89
2017 Lis 04 02:58:02 PM
Svaka mu cast. 27 godina u kompaniji.

Jos je i sklopio jedan od najvaznijih dealove ove gen za PS.

https://www.youtube.com/watch?v=annuTcmB1rw
Nexus
2017 Lis 04 03:08:04 PM
Quote:
Kodera je u Sonyju još od 1992., bio je uključen u razvoj PlayStation branda još od samih početaka, dok je u posljednje vrijeme bio glavni odgovoran za Sonyjeve mrežne usluge, koje uključuju PlayStation Network (PSN), PS Store, PS Now, PS Vue i ostale.

ksbp.gif
viper89
2017 Lis 04 10:14:12 PM
Hahaha ono najbolje
Veigue
2017 Lis 04 11:10:22 PM
Jesam li zato morao danas, kada sam upalio trojku nakon svega mjesec dana neigranja, vidio izmjene kod ''Terms of Service'' i MORAO odabrati Agree opciju da bi mi dozvolili da se spojim na PSN?
Nexus
2017 Lis 04 11:40:07 PM
Quote:

Jesam li zato morao danas, kada sam upalio trojku nakon svega mjesec dana neigranja, vidio izmjene kod ''Terms of Service'' i MORAO odabrati Agree opciju da bi mi dozvolili da se spojim na PSN?

Da si pročitao ToS tada bi znao...ovako...
Veigue
2017 Lis 05 12:41:15 AM
Je li to itko ikad pročitao?  :hmm
Ulogiraj se da bi komentirao.