• PC
  • PS4
  • XONE

Star Wars Battlefront II

DATUM IZLASKA: 17.11.2017.

IZDAVAČ: Electronic Arts

DEVELOPER: EA DICE

ŽANR: FPS/TPS

Battlefront 2 već sad zaglibio u mikrontransakcijama, cijene se penju i do 100 eura

Također, već sad su uočene strahovite razlike u balansu igre, koje pružaju značajnu prednost igračima koji plate više.

Napisao  Četvrtak, 12 Listopad 2017

Nakon što je jučer naša najdraža kolegica otvorila dušu zbog sad već odvratne politike prednarudžbe igara kako bismo igrali dodatni sadržaj, danas nam stižu jednako tako odvratne vijesti iz Electronic Artsa.

Nakon što nas je Star Wars Battlefront 2 beta oduševila, vrijeme je za hladan tuš. Naime već je od prije poznato kako će se igra u svojem multiplayer segmentu oslanjati na tzv. Star Cardove. Star kartice dodane su u igru kako bismo mogli poboljšati vlastite osnovne statistike, a nakon što se pređe 15. level, moguće je imati aktivirano čak tri kartice istovremeno. Dakle, kartice dodaju određenu prednost nad drugim igračima.

Proklete kartice

Međutim, nije ih lako osvojiti. Moguće ih je dobiti isključivo kroz random loot dropove, a i onda se radi o lutriji. Znatno lakše ih je dobiti kroz "loot kutije" koje koštaju 1100 kredita i gdje ćete garantirano dobiti barem jednu karticu. Problem je u tome što nakon što nakon dobivene multiplayer runde osvajamo samo 180 kredita (tako je bilo u beti).

Da stvar bude još bolja, na Amazonu su se pojavile cijene mikrotransakcija. Pa ćemo tako za 5 eura moći dobiti 500 kredita (kristala), dok cijena za 12,000 kredita (ekvivalent 11 loot kutija) iznosi vrtoglavih 100 eura.

Dodatni novac donosi nepoštenu prednost

Dakle, prilično je jasno, Electronic Arts i Dice s trenutnim balansom cijena motiviraju igrače na kupovinu mikrotransakcija. Dok će, pogotovo na samom početku igre, oni koji žele izdvojiti još vlastitog novca na igru biti u iznimnoj prednosti nad svim drugim igračima.

Overwatch je definitivno primjer svim velikim igračima kako se treba odnositi prema mikrostransakcijama, iza kojih se nalaze samo kozmetičke stvari. Ipak, Electronic Arts treba nekako povratiti stotine milijuna, možda i milijarde dolara koje su platili Disneyju za korištenje Star Wars licence. A mi ćemo platiti koliko treba samo da osjetimo "onu" Star Wars atmosferu. Dok nas istovremeno "guze" oni koji su platili još više.

Nema komentara (još)!
Ulogiraj se da bi komentirao.