• PC
  • PS4
  • XONE

Fortnite Battle Royale

DATUM IZLASKA: 26.9.2017.

IZDAVAČ: Epic

DEVELOPER: Epic

ŽANR: Battle Royale

Epic tuži varalice u Fortnite Battle Royale

Ovakvim tipovima igrača se nekako mora stati na kraj jer namjerno uništavaju užitak igranja drugima. Epic će to rješavati tužbama.

Napisao  Petak, 13 Listopad 2017

Za očekivati je da će igra kalibra kao što je Fortnite biti poprište raznih cheatera, no likovi kao što su Vraspir i Broom su povezani sa stranicom AddictedCheats.net što je malkice drugačija razina varalica. Sami pišu kodove koji im pomažu u varanju te prema njihovim riječima, namjerno idu kreirati "neželjeni kaos i nered". To rade na način da prilikom svakog ubijanja u igri hvalisanjem daju do znanja da su zeznuli drugog igrača frazama tipa "LOL, I fucked them" i slično.

Kako svojim akcijama narušavaju iskustvo igranja drugima, a i modificiraju odnosno mjenjaju Fortnite izvorni kod u igri, izravno krše EULA uvjete pružanja usluge  što je više nego dovoljno da Epic najavi tužbu. Svaki od njih će morati se suočiti s poprilično velikom cifrom od 150,000$ koju će morati platiti za obeštećenje. A tko zna koliko još kad krene pravna bitka. Epic je sam sebi zadao da će učiniti sve što je potrebno kako bi očistili Fortnite od varalica na bilo koji način i očuvali uživanje u igri ostalima koji ne varaju. Ova dvojica "nesretnika" su možda samo kap u moru te se čini kako je Epic preambiciozan u svom naumu, ali možda odjek bude dovoljno jak kao primjer za sve one koji će ubuduće postupati na isti način.

Da su varali samo pokoji put bez da namjerno idu raditi kaos, vjerojatno bi pobrali samo ban na korisničkom računu. Ali ovo je kap koja je prelila čašu tako da će morati "odriješiti kesu".

 

 

Icek™
2017 Lis 13 09:44:15 AM
Tako i treba. Ako se dokaže da su namjerno radili sranja za koja ih se i optužuje, ovo im je sasvim primjerena kazna. No treba istovremeno razlikovati igrače koji namjerno rade sranja i one koje se nađu u krivom lobiju u krivo vrijeme. Koliko je samo GTA igrača popilo banove ili kompletan reset svega kada bi im u lobi uletio cheater i svima nakrcao račune sa novcem ili sličnim sranjima.
Ulogiraj se da bi komentirao.