• PC
  • PS4
  • XONE

South Park: The Fractured but Whole

DATUM IZLASKA: 17.10.2017.

IZDAVAČ: Ubisoft

DEVELOPER: Ubisoft San Francisco

ŽANR: RPG

Zaštita za South Park: The Fractured But Whole probijena u rekordnom roku

Denuvo? Što je to?

Napisao  Četvrtak, 19 Listopad 2017

Samo dan nakon izlaska, South Park: The Fractured But Whole “besplatan” je za malo snalažljivije vlasnike PC-ja. Naime, mehanizam za zaštitu Denuvo probijen je veoma brzo, što zapravo i nije neko iznenađenje, samo ostaje za vidjeti hoće li ga Ubisoft ukloniti ili ne, budući da developeri i izdavači imaju tu mogućnost (sličan razvoj situacije doživjeli su naslovi poput Dooma ili Mass Effect: Andromede).

Denuvo kao mehanizam za zaštitu od piratiziranja igara funkcionirao je neko vrijeme, no nakon što je prvi puta probijen svaka igra koja ga koristi ostaje bez njega prilično brzo. Tako sudbinu South Parka dijele blockbuster naslovi kao što su FIFA 18 ili Middle-earth: Shadow of War, a zanimljivo je da su to sve naslovi različitih izdavača, tako da zapravo nitko nije siguran.

Kako god, do izlaska neke nove verzije, Denuvo je beskoristan i u ovom trenutku ne može garantirati nikakvu zaštitu, a to se direktno odražava na rezultate prodaje i zaradu, što ponajviše boli i pogađa izdavače, ali i same developere. Brojne su rasprave o probijanju zaštita i piratiziranju, pogotovo kad je u pitanju kontroverzni Denuvo, no naš stav na FFA piratiziranje nikako ne podržavamo, niti ga opravdavamo.

Solid Snake
2017 Lis 19 08:43:20 AM
Denuvo

giphy.gif
Yakuza_stinger
2017 Lis 19 08:45:47 AM
Ili će morati promjeniti nešto ili odustat. valjda taj neki pattern koji u Denuvu koriste prilikom zaštite je skužen i sad se probija na dnevnoj bazi.
viper89
2017 Lis 19 09:25:47 AM
Mene cudi kako izdavaci ne kuze da kad NE stavljaju DRM da im je to free points kod igraca koji ih doslovno odmah hvale i odma se bolje predstavljaju. Ono, cracka se igra doslovno za jedan dan. Onako Denuvo samo kaznjava one koje i posteno plate igru. Pirat ko pirat, nece ni kupit igru, a kad se cracka igra dobit ce igru bez DRM sranja dok igrac koji posteno plati igru ne moze igrati na miru igru, a dosta cesto izdavac nece ni izbacit denuvo iz igre cak ni sto ga crackaju.
Ulogiraj se da bi komentirao.