Xbox One u budućnosti možda bude emulirao i vaše stare Xbox igre

Xbox One je trenutno u mogućnosti besplatno emulirati 104 Xbox 360 naslova, a uz to je najavljena dugotrajna podrška za dodavanje stotina ostalih. Kako bi dodatno zagrijao atmosferu, Microsoft sada ne odbacuje ni mogućnost emulacije prvog Xboxa.

Napisao  Ponedjeljak, 23 Studeni 2015

Naime, šef Microsoftovog Xbox inženjerskog odjela, Mike Ybarra, izjavio je kako ne odbacuju mogućnost da Xbox One dobije podršku i za emulaciju stare, te za Microsoft povijesno značajne, konzole Xbox. "Ništa nije nemoguće", izjavio je Ybarra, naglašavajući kako je Microsoftov fokus ipak ponajprije na daljnjem proširivanju podrške za asortiman Xbox 360 igara na Xboxu One.

Kompatibilnost s Xbox 360 igrama postala je aktualna s velikim ažuriranjem 12. studenog. Xbox One postiže ovu mogućnost putem jednostavnog emuliranja Xbox 360 operativnog sustava, uz par programerskih prilagodbi. Prema Ybarrinim riječima, ovo zapravo i nije tako jednostavno, no svejedno čitav programerski tim naporno radi kako bi ovo učinili mogućim, na opće zadovoljstvo fanova.

U Microsoftu kažu kako ih zapravo raduje ideja da se prihvate još jednog izazova i omogućavanja podrške za originalne Xbox igre. Ako ništa drugo, sistem je već odavno zastario i s hardverske strane ovo ne bi trebala biti prepreka za emuliranje toliko slabije konzole, što je valjda i laicima jasno. U slučaju se odluče na ovaj potez, želimo im svu sreću u uspješnom ostvarenju tog nauma.

Nema komentara (još)!
Ulogiraj se da bi komentirao.