Limited Run Games će uskoro izdavati fizičke kopije i za Nintendo Switch

LGR su dosada izdavali fizičke kopije za PlayStation 4 i Vitu. Od iduće godine vrše desant i na Nintendovu konzolu.

Napisao  Ponedjeljak, 23 Listopad 2017

Ako niste upoznati sa Limited Run Games, to je mala firma koja se bavi izdavanjem na disku onih igara koje postoje samo u digitalnom obliku. Ako postoji određena potražnja (uglavnom kolekcionari) koji bi neku igru željeli imati u fizičkom obliku, tada LRG uglavnom napravi seriju od par tisuća komada. Problem je što se neki popularniji naslovi rasprodaju za pokoji sat, tako da uvijek treba pratiti kada će se neka igra pustiti u prodaju.

Dosada su se samo bavili izdavanjem digitalnih PS4/Vita igara u fizički oblik, a od iduće godine kreću i sa Nintendo Switch naslovima.

Bilo bi super i kada bi jednom krenuli i na Xbox One naslove tako da su svugdje prisutni. A isto tako, vjerujemo da bi većina igrača najviše pozdravila mogućnost da se neki određeni naslovi (JRPG khm khm) reizdaju u fizički oblik (Suikoden 2 recimo) čisto da se stane na kraj astronomskim cijenama koje se plaćaju za originalna izdanja.

Osim toga, lijepa je vijest da će pokrenuti i izradu longbox jewel kutija za igre. Ako se sjećate SEGA CD, SEGA Saturn, pa čak i prvih PlayStation igara - one su dolazile u tim famoznim dugim kutijama za CD-e.

Jedini je zasad problem što neće imati otisnuti logo radi prava. Čeka se očitovanje SEGE po tom pitanju. Potražnja postoji, samo što će ova vrsta biznisa biti odvojena od LRG-a kao posebni entitet.

Nema komentara (još)!
Ulogiraj se da bi komentirao.