Uskoro stiže Amid Evil; FPS stare škole inspiriran igrama Heretic i Hexen

Ove godine se posebno ponovno popularizirao star štih FPS-a devedesetih gdje je najveći naglasak bio na frenetičnoj akciji i ultrabrzim refleksima.

Napisao  Četvrtak, 26 Listopad 2017

Indefatigable, australski razvojni studio, koji sačinjavaju poneki članovi koji su radili na igrama Dusk i Return of the Triad radi na igri naziva Amid Evil. Dusk je također staroškolski FPS inspiriran igrama kao što su Duke Nukem 3D, Blood i Redneck Rampage pa ne treba ni čuditi kako će i Amid Evil imati u sebi taj štih.

Ali umjesto klasičnih oružja koja su karakteristična za većinu FPS-ova, Amid Evil se doima kao novi nastavaka Heretica odnosno Hexena tako da će biti pun neobičnih magičnih oružja koje puštaju vatrene kugle, magije i slično. Doslovce kao da se radi o izgubljenom nastavku Hexena.

Pošto je Heretic bio Doom klon u drugačijem okruženju, a Hexen Quake klon u vlastitom okruženju, onda se zna kome je namjenjen Amid Evil. Svima koji su zainteresirani za ultra brzo i krvavo napucavanje i frenetičnu akciju bez zstajkivanja. Baš kao u FPS-ovima devedesetih godina. Tražite li bilo što iole sporije i inteligentnije sa dozom stealtha, gubite vrijeme. Amid Evil je igra za pustiti mozak na pašu i vježbati reflekse.

Amid Evil pokreće Unreal Engine 4 koji će prikazati lijepe, retro štihom začinjene nelinearne nivoe pune protivnika adaptivne inteligencije. A sve će to bili lijepo optimizirano da će i razni tosteri od PC-a biti u stanju pokrenuti igru.

Kada će igra izaći? Na Steamu kažu SOON.

maverick
2017 Lis 26 01:24:14 PM
Ah,  Hexen i Heretic. Prvi fps-ovi koje sam uz doom 3d igrao i nikada prešao. Sjećam se da Heretic ili Hexen nisam mogao prijeći jer je bila neka zagonetka koju u to vrijeme nisam mogao riješiti. Neka vrata je trebalo otvoriti ili neke stepenice dici, ne sjećam se baš točno. Od Dooma sam jednostavno odustao.

Ako je ovo na tragu tih igara, imaju big lajk od mene. 
Ulogiraj se da bi komentirao.