Vjerski fanatici i obilje nasilja obilježavaju novi The Last of Us: Part II prikaz

Nasilje, nasilje i još malo nasilja.

Napisao  Ponedjeljak, 30 Listopad 2017

Ekipa iz Sonyja odlučila je pokazati što krije ispod rukava i na Paris Game Weeku predstavila nam hrpu novog sadržaja za svoje nadolazeće ekskluzive. Za sam kraj sačuvali su ono najbolje, a ako već riječi hosta Jima Ryana nisu bile dovoljne da zaključimo kako se radi o „The Last of Us: Part II“, mračna atmosfera, hrpa nasilja i zvuk revolvera maknuli su sve sumnje.

Dodatnu potvrdu na samom kraju pružili su nam instrumentali Gustava Santaolalle i sam prikaz Clickera, a sve je to bilo i više no dovoljno da publiku baci u ekstazu.

Škakljive teme

Zanimljivo je kako se ekipa iz Naughty Doga odlučila ne uključiti nikog od poznatih nam likova u svoj prvi prikaz, već nam ponudila nove likove i naznake priče koja nas očekuje. Ako je suditi po samim riječima likova, u igri nas očekuje neka vrsta vjerskog kulta koji lovi i ubija ljude koje oni nazivaju vjerskim otpadnicima. O kakvoj se vrsti kulta ili vjere radi, ne možemo točno reći, ali ovo je svakako hrabar potez Druckmanna i ostatka kreative iza igre, jer svi znamo kako su pitanja vjere vrlo škakljiva i delikatna tema za mnoge.

Također, prikaz nam je potvrdio izjave koje su nam stigle poslije prvotne najave igre. Očito je kako nas čeka još više nasilja i eksplicitnih scena nego u originalu, a izgleda kako će nam ljudi još jednom biti najveća prijetnja.

Datum izlaska još uvijek nepoznat

Da bi saznali što se događa s Ellie i Joelom, morat ćemo se ipak strpiti još neko vrijeme, ali lijepo je vidjeti da ekipa iz Naughty Doga čuva svoje glavne adute i pažljivo gradi sliku oko nastavka. Datum izlaska, čak ni onaj okvirni, nismo saznali, a prva prilika u kojoj možemo očekivati nove detalje oko igre je na nadolazećem PSX eventu koji će se održati od 9. - 10. prosinca.

19Marksman89
2017 Lis 30 08:29:46 PM
Ovo mi je ipak najvece mucenje u iscekivanju neke igre! Jos se nezna ni datum izlaska a ruke se tresu.A kad dode taj dan izlaska i kad pokrenem tu preorderanu igru samo stvarna apokalipsa me moze sprijeciti i omesti u prvom prelasku kojem cu u komadu minimalno 6h posvetiti.
Tzereen
2017 Lis 31 12:01:26 AM
Notidogovci su carevi, apsolutni carevi. Ovih pet minuta je bolje od pol filmova ove godine.
FicoLegend
2017 Lis 31 12:36:52 AM
Živo me zanima kako će Naugty Dog ovo odigrati. Vjerski fanatici nisu baš komadi najoriginalnije ideje za apokalipsu, no s obzirom da je ovo ND, nadam se da nam spremaju nekakav twist da sve to upakiraju u svoj tradicionalno kvalitetni paket.
Tzereen
2017 Lis 31 12:42:45 AM
Samo neka previše ne spojlaju radnju jer je to jedan od najvećih problema trenutno. Ne samo u igraćoj, već i filmskoj industriji.
member
2017 Lis 31 06:56:14 AM
Ja bih najradije pogledao još samo malo gameplaya i to je to. ND često puno i previše pokaže igre i to mi se uopće ne sviđa.

Meni je problem jer pratim te showove za najavu novih igara, a tada se uvijek ide na suprise factor kod tih jakih eksluziva.
Ulogiraj se da bi komentirao.

Gamer on budget

  • 1