Download verzija igre L.A. Noire ne stane na Nintendo Switch

Problemi s prostorom će biti učestali za Nintendovu konzolu kako se čini.

Napisao  Petak, 03 Studeni 2017

Vjerojatno je svima odavno bilo jasno da 32 GB interne memorije koliko Switch posjeduje jednostavno nije dovoljno za disati, a kamoli skinuti današnje igre. Još kad od tih 32 GB oduzmete 6.2 GB za sam sustav, što vam ostane? Nešto više od 25 GB za skladištenje podataka.

Download verzija Rockstarove igre ima 29GB tako da nema šanse da se skine direktno na Switch jer nema mjesta. Jedini način je da se igra instalira na zasebno kupljenu SD karticu. Kupite li fizičko izdanje igre, čeka vas obavezna zakrpa od "samo" 14 GB koja se može isto tako spremiti direktno na Switch ili zasebnu SD karticu. Izgleda da ne gine žongliranje karticama. Rockstar je mogao doskočiti tome tako da postavi igru na 32 GB karticu i riješi problem, ali time se povećava cijena igre zbog većih troškova takvih kartica. Zbog toga razvojni timovi pribjegavaju što manjim karticama gdje se ostatak igre skida.

Sada polako nastaju problemi jer što su igre veće, to je veći taj ostatak koji se skida, a nebi trebalo čuditi ako se u budućnosti sve više igara pojavi čija je digitalna verzija veća nego memorijski kapacitet konzole.

Milicevic87
2017 Stu 03 07:57:47 AM
Volim nintendo zbog igara, al brate zar stvarno moraju toliko zasrati u dizajnu konzole? Jos od wiia su uvijek bar jednu generaciju iza ostalih. I onda se nemoras cuditi ako nema podrske 3rd party developera za nintendove konzole.
Wolf
2017 Stu 03 09:26:01 AM
Nije da nema nego ih N ne želi, nije problem platit da se igra porta. Al očito in nije potriba
Chaky
2017 Stu 03 09:44:56 AM
Ma smijurija od starta. 3000kn konzola s 32GB memorije.
Nadam se da ce revizija imati vise memorije.

Na PS4 sam poceo komotnije disati, tek kad su omogucili spajanje vanjskih diskova.
buz
2017 Stu 03 09:59:31 AM
Premalo je prostora, ja sam svoj već ispucao. Čekam singles day pa ću naručit sd karticu od 64GB, nadam se da će biti dosta. Mora se priznati, općenito je konzola hardverski jako jako loša. Lijevi joycon je slabiji od desnoga i ima užasno loš domet, više od 2 metra i počne gubiti signal. WiFi domet je nešto najgore što sam vidio u zadnjih 10 godina. Odem napudrat nos (kenjat) u toalet koji je 6-7 metara dalje od rutera i izgubim konekciju. Kad je konzola metar i pol od rutera više nije pun signal, to je stvarno katastrofa. Download brzine užasno niske, skidao sam FIFU18 satima, ima 15-ak GB ako se ne varam. Imam 120mpbs vezu inače. Ovaj dock je živi užas, ako igraš igru u dock modu osuđuješ konzolu na propast jer se u isto vrijeme puni baterija (jedva) tako da se konzola pregrijava. Zašto ga nisu napravili kao dock za laptope da se "overridea" baterija?  To nije dobro dugoročno ni za bateriju ni za konzolu, osuđen si igrati u  portable modu da bi koliko toliko izbjegao posljedice. Sama konzola kao uređaj je stvarno sranje.
Chaky
2017 Stu 03 10:41:25 AM
Hvala [member=61]buz[/member]
Te stvari (uz cijenu) me jos drze na lancu da ga ne kupim.

A iz prve ruke (Vita) znam koja je tlaka s zongliranjem igara izmedu PC/Vita zbog male kartice.
S tim da niti ne znam da li Switch dopusta backup na PC?
buz
2017 Stu 03 10:47:09 AM
Koliko znam, ne. Definitivno zbog igara vrijedi kupiti jer ovo što sam odigrao, vrhunski je. Ali tko već do sada nije kupio, obavezno pričekati hardversku reviziju konzole. Da sam onda znao što znam sada, mislim da bih i ja pričekao.
Shrab
2017 Stu 03 11:51:17 AM
Quote:

WiFi domet je nešto najgore što sam vidio u zadnjih 10 godina. Odem napudrat nos (kenjat) u toalet koji je 6-7 metara dalje od rutera i izgubim konekciju. Kad je konzola metar i pol od rutera više nije pun signal, to je stvarno katastrofa. Download brzine užasno niske, skidao sam FIFU18 satima, ima 15-ak GB ako se ne varam. Imam 120mpbs vezu inače. Ovaj dock je živi užas, ako igraš igru u dock modu osuđuješ konzolu na propast jer se u isto vrijeme puni baterija (jedva) tako da se konzola pregrijava. Zašto ga nisu napravili kao dock za laptope da se "overridea" baterija?  To nije dobro dugoročno ni za bateriju ni za konzolu, osuđen si igrati u  portable modu da bi koliko toliko izbjegao posljedice. Sama konzola kao uređaj je stvarno sranje.


Ovako, šta se tiče brzine downloada, to nije do Switcha nego do tvog routera. Bnet routeri npr. (a mislim da je većina i ostalih takva) su standarda G koji ne podržava brzine veće od 15mbps za Wireless, dok na žici imaš 120mbps. A ovo za dock, ne znam iskreno, ja igram stalno u dock modu i brzo mi se puni, a bome se konzola ne pregrijava. Nisam čita forume druge, pa sad, možda i je to neki problem, samo kažem da ga ja nemam. Svakako se moglo bolje to riješit, al najveći problem je ipak slaba i nikakva memorija.
someone
2017 Stu 03 12:04:35 PM


Quote:

Ovako, šta se tiče brzine downloada, to nije do Switcha nego do tvog routera. Bnet routeri npr. (a mislim da je većina i ostalih takva) su standarda G koji ne podržava brzine veće od 15mbps za Wireless, dok na žici imaš 120mbps.


Nope. G standard podrzava do 54 Mbps inace, a novi ruteri su svi N ili AC.
buz
2017 Stu 03 12:06:31 PM
Nije do rutera, znam da ne mogu wirelessom imati brzinu na njima kao sa žicom, taj dio nije sporan. Sporno je što se skida na Switchu sporije nego na drugim wireless uređajima. Zato jer se stalno igraš u dock modu ne znaš kako je u handheldu. Sat vremena igranja Super Maria u handheldu i sat vremena igranja u dock modu je nebo i zemlja što se tiče zagrijavanja konzole. Nisam rekao da se pregrijava u smislu da se ugasi ili nešto, već da se jako zagrijava (na granici s nezdravim za konzolu) Probaj prvo u handheld modu igrati sat vremena i vidi kako će se konzola ponašati pa nastavi u dock modu, osjetit ćeš razliku i u zvuku ventilatora i u toplini konzole. Što se brzog punjenja tvoje baterije tiče, nisam ti sklon vjerovati jer su odmah po izlasku konzole to svi redom primijetili, a tako i je. Relativno se brzo napuni kad je u standby modu, ne mogu reć da ne. Ali ako igraš, nećeš se usrećiti. Treba više sati da se napuni.
Ulogiraj se da bi komentirao.

Aktualno

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18