Microsoft planira proizvoditi više vlastitih igara

Znači li to da su se u Microsoftu urazumili i da trebaju više ekskluziva?

Napisao  Utorak, 07 Studeni 2017

Polako Xbox One X ulazi na tržište, a time se, kako se čini, lagano mjenja poslovna strategija Microsofta. Nakon učestalog računanja uspjeha prema hardveru, sada će se isti pomaknuti više prema softveru i uslugama. Čini se kako su Microsoft, Phil Spencer i CEO Satya Nadella svjesni učestale kritike na račun Microsoftovog zatvaranja vlastitih studija i manjka first party igara.

Uzimajući u obzir činjenicu kako PlayStation 4 uredno nadmašuje Xbox One u prodaji te da veliki dio novca dolazi od igara, pretplata za online usluge i slično, u Microsoftu će se nastojati pozabaviti time da prošire i poboljšaju Xbox Live, prigrle eSports i streaming. Isto tako, Xbox divizija je redovito u Microsoftu prikazana kao nešto "sa strane", dok sada polako sve više ulazi u fokus. Ako se Gears of War i Halo prodaju kao vruće kifle i ako je akvizicija Minecrafta 2014. godine bila odličan potez, zašto ne nastaviti praksu i ne povećati broj vlastitih igara (čarobna riječ - ekskluziva)?

Xbox One X će svakako pomoći reanimaciji posrnule prodaje Xbox One konzole i prolongirati životni ciklus. Sada je vrijeme da se povuku pravi poslovni potezi u naredne 2 ili 3 godin pa ostaje za vidjeti kako će to Microsoft napraviti. Microsoft još uvijek želi isporučiti streaming servis koji za neki svoj sadržaj neće trebati konzolu za korištenje. 2012. su već pokušavali nešto izvesti, ali je bilo preskupo. Uvidjevši da su se stvari u zadnjih par godina promjenile i da su Azure cloud servisi doživjeli progres, možda je vrijeme za ponovni pokušaj. Mi gameri i dalje ostajemo pri tome da se stavi naglasak na AAA ekskluzive jer to, na kraju krajeva, prodaje konzolu. Dovoljno je samo ponovno pogledati kako to ide kod konkurencije, ukoliko u Microsoftu zaborave kako se posao radi.

PS2MASTER
2017 Stu 09 09:22:04 PM
To su rekli prije 4 godine.

Microsoft has $1 billion to invest in exclusive Xbox One titles

https://www.polygon.com/2013/5/29/4375392/microsoft-has-1-billion-to-invest-in-exclusive-xbox-one-titles

Uostalom, Phil Spencer samo sere kvake čim zine. Htjeli su kupit Bluehole, al ih je hladno odjebo.

viper89
2017 Stu 09 09:23:46 PM
Pa budale bi bili da se prodaju, uvalili smece koje se genijalno prodaje i sve ide njima
Chono7
2017 Stu 09 09:59:11 PM
Smece bolje od svih razvikanih recikliranih AAA naslova
Nexus
2017 Stu 09 10:43:00 PM
Quote:

Smece bolje od svih razvikanih recikliranih AAA naslova

To smeće košta 30 dolara i imam osjećaj da je debelo precjenjeno.
Jer da je jedan Ubisoft izdao PUBG u stanju kakvom je (nmvz na Early acces) tada bi ih razapeli.
Chono7
2017 Stu 10 08:31:20 AM
Jedan Ubisoft nije indie dev niti je ikada izdao early access naslov s namjerom da kroz prodaju financira poliranje i dovrsavanje proizvoda. Osim toga za tih 30 dolara dobijes odlicnu online igru. Barem je nesto drugacije u moru kopija, reciklaza i tone jedno te istih nastavaka.
Ulogiraj se da bi komentirao.

Gamer on budget

  • 1