PlayStation VR traži 90 sličica u sekundi

Na nedavno održanoj konferenciji u Montrealu, Sonyjev menadžer objasnio je minimalne uvjete koje zahtjeva igranje pomoću PlayStationovog VR-a.

Napisao  Utorak, 24 Studeni 2015

Minimalni broj sličica u sekundi za podršku PVR-a je iznimno stabilnih 60 fps-a. Posebno je naglašeno da je stabilnost izvođenja bitna zbog činjenice da bi preskakanje frameova, čak i mali povremeni pad ispod 60 fps-a, moglo dovesti do fizičke neugode samog igrača. Iz tog razloga Sonyjeva preporuka za igre koje bi podržavale izvođenje preko PVR-a jest nativnih 90 sličica u sekundi.

psvr tekst

London Heist je primjer vizualnih kompromisa koje zahtijeva PVR

Izvođenje u 90 fps-a podrazumijeva velike kompromise u vizualnoj kvaliteti, a to nije nešto što bi zagriženi gameri olako prihvatili. Nadamo se ipak da Sony neće forsirati fokus na PVR u toj mjeri da ugrozi vizuale svojih first party perjanica te da će se igre s PVR podrškom jasno diferencirati spram igara kojima taj pravac nije prioritet. U suprotnom nas očekuje stagnacija i degradacija vizualnog prikaza te kompromisi s kojima mnogi neće biti zadovoljni.

Fenix
2015 Stu 24 03:20:01 PM
Mislite li da postoji mogučnost da developeri u postavkama ponude dva graficka moda. Defaultni, igra kakva je u originalu, prilagodjena za klasicno igranje pred televizorom i PVR mod s drasticno srozanim vizualima za VR headset.

Al kako god, moramo prvo dobit potvrdu kakav se procesor uopce nalazi u PVR, odnosno koliko ce kalkulacija preuzeti na sebe da rastereti konzolu.
Nexus
2015 Stu 24 03:21:35 PM
Pa sigurno da postoji.
Imamo i primjer iz U3 za 3D prikaz igre pa bi se downgrejdalo da bi se dobilo nešto normalno za 3D prikaz.
Može se to napraviti i u ovom slučaju sigurno.
Ambivalent_
2015 Stu 24 03:40:39 PM
"Fenix" wrote:
Mislite li da postoji mogučnost da developeri u postavkama ponude dva graficka moda. Defaultni, igra kakva je u originalu, prilagodjena za klasicno igranje pred televizorom i PVR mod s drasticno srozanim vizualima za VR headset.Al kako god, moramo prvo dobit potvrdu kakav se procesor uopce nalazi u PVR, odnosno koliko ce kalkulacija preuzeti na sebe da rastereti konzolu.

Mislim da bi razvijanje 2 grafička moda u praksi bilo previše zahtjevno i skupo te da toj opciji ne bi bili skloni niti 1st party developeri, kamoli tek developeri multiplat igara. Eventualno ako bi igre u nekom od svojih modova nudile i posebne levele prilagođene za VR (slično kao što je nedavno DriveClub prezentiran u VR izdanju). Sve i da se naprave igre koje se u cijelosti mogu igrati u standardnom ili VR modu, mislim da bi standardni mod izvukao deblji kraj jer bi se prvenstveno moralo osigurati mogućnost da se igra može izvoditi u VR prikazu te da bi zbog toga patila optimizacija za vrhunsku grafiku. Uostalom, vizualno najimpresivnije igre gotovo uvijek se izvode u 30 fps-a a tu nema govora o podršci za VR za koji je goli minimum nativnih 60 fps-a (dakle bez nekih vizualnih trikova koje izvodi sam PVR).
Fenix
2015 Stu 24 03:47:46 PM
Na kraju krajeva, vjerujem da ce ipak trziste odlucivat o tome. Ako se VR bude prodavao kao vruce krafne, pogotovo ako ga privoli casual publika i postane nadmocna nad gamerima, onda se bojim da bi stvarno mogao "standardni mod" izvuc deblji kraj.
Ambivalent_
2015 Stu 24 03:57:13 PM
"Fenix" wrote:
Na kraju krajeva, vjerujem da ce ipak trziste odlucivat o tome. Ako se VR bude prodavao kao vruce krafne, pogotovo ako ga privoli casual publika i postane nadmocna nad gamerima, onda se bojim da bi stvarno mogao "standardni mod" izvuc deblji kraj.

Ja se iskreno nadam da će VR dijeliti sudbinu 3D-a.
Fenix
2015 Stu 24 04:00:56 PM
Ja bi volio da se najde neko rijesenje, da to funkcionira jedno kraj drugog bez konkurencije. Ono sto sam ja od VR-a isprobao, stvarno je bilo nezaboravno iskustvo.
Ulogiraj se da bi komentirao.