• PC
  • PS4
  • XONE

Star Wars Battlefront II

DATUM IZLASKA: 17.11.2017.

IZDAVAČ: Electronic Arts

DEVELOPER: EA DICE

ŽANR: FPS/TPS

Belgija bi mogla klasificirati Overwatch i Star Wars: Battlefront II kao igre na sreću

Budu li donjeli odluku da igre sadrže kockanje, EA i Blizzard će dobiti po džepu ili drastičnije sankcije.

Napisao  Četvrtak, 16 Studeni 2017

ERSB je, unatoč neizvjesnosti ishoda u loot boxevima, dotične proglasio da nisu oblik kockanja na što su se složili PEGI i Ukie. Vlada velike Britanije se takođe složila sa odlukom, iako će dalje strogo promatrati situaciju oko razvoja igara i implementacije modela kao što su loot boxevi.

S druge strane, belgijsko povjerenstvo za igre je najavilo da istražuje igre kao što su Overwatch i Star Wars: Battlefront II u svrhu zaključivala treba li takve igra klsificirati kao igre na sreću odnosno kockanje. Zna se kako to ide: igre možeš igrati bez plaćanja, ali put do napretka je dug, ili ako nemaš vremena ili volje, možeš platiti i otvarati kutije. I tu leži problem u elementu nasumičnosti. Ne zna se koji je ishod prilikom otvaranja sadržaja kutije odnosno ne zna se što se dobije. Dakle, radi se o oslanjanju na šansu (sreću), a time loot box podsjeća na svojevrsni oblik kockanja. Zbog toga su naveden igre pod istragom kako kaže Peter Naessens, direktor povjerenstva za igre.

U slučaju da se Overwatch ili Star Wars: Battlefront II prikažu kao igre na sreću, Blizzard i Electronic Arts će snositi posljedice u vidu novčanih kazni koje nisu baš male, ili će postojati šanse da se igre povuku s tržišta. Taj potez bi vrlo lako mogao pokrenuti domino efekt da i ostale zemlje provedu iste istrage i donesu slične zaključke.

Nema komentara (još)!
Ulogiraj se da bi komentirao.