U Velikoj Britaniji i Španjolskoj broj igara po konzoli za Nintendo Switch i Wii je gotovo izjednačen

Po svemu sudeći, Nintendo Switch će biti baš kao što je Wii bio svojevremeno.

Napisao  Ponedjeljak, 20 Studeni 2017

Velikoprodajni lanac GAME je izbacio izvješće za investitore u kojem, naravno, ima hrpa tablica o prihodima, izdacima, profitima i gubitcima. Uglavnom dosta toga što nas generalno ne zanima osim ako nismo investitori.

Zanimljiva činjenica što se tiče kretanja prodaje softvera odnosno igara za Nintendo Switch za otprilike prvih 9 mjeseci je ta da se na svaku prodanu konzolu u prosjeku prodaju 3 igre. Barem što se tiče Velike Britanije i Španjolske. Ako se prisjetimo da je Nintendo Wii svojevremeno za isti period imao prodaju od prosječno 3.1 igre za svaku Wii konzolu, tada možemo pretpostaviti kako postoje vleike šanse da Switch bude uspješan kao što je Wii nekada bio u komercijalnom smislu.

Switch_Wii_usporedba_attach_rate_FFA.JPG

U odnosu na PlayStation 4 koji ima gotovo izjednačenu prodaju fizičkih i digitalnih kopija igara, za Switch još uvijek dominira fizički oblik sa više od tri četvrtine udjela. Kao što opis grafikona kaže, dijelom se to vjerojatno može "zahvaliti" nezahvalno maloj internoj memoriji od svega 32GB koju Switch posjeduje i koja je naprosto premala za današnje potrebe.

Ugavnom, Switch i igre se sasvim dobro prodaju te Nintendo zasada može zadovoljno trljati ruke.

Nema komentara (još)!
Ulogiraj se da bi komentirao.