• PC
  • PS4
  • XONE

Assassin's Creed: Origins

DATUM IZLASKA: 27.10.2017.

IZDAVAČ: Ubisoft

DEVELOPER: Ubisoft Montreal

ŽANR: Akcijska avantura

Novija Denuvo zaštita uparena sa VMP-om već mjesec dana štiti Assassin's Creed Origins od piratluka

Sjećate se kako su u zadnjih par mjeseci igre imale probijenu Denuvo zaštitu mjerljivu u danima i satima? Izgleda da toga više nema.

Napisao  Ponedjeljak, 27 Studeni 2017

Ako ne ide sa jednim DRM-om, ajmo probati s dva. Tako barem razmišljaju u Ubisoftu prilikom izbacivanja igre Assassins Creed Origins prije otprilike mjesec dana. Nisu samo stavili Denuvo nego su povrh njega postavili i VMP protuprovalnu zaštitu u svrhu prevencije piratstva.

Ubisoft kaže da sva ta sila zaštite ne utječe značajno na performanse otimajući fluidnost igri. S druge strane, dosadašnji patch 1.05 koji je trebao rasteretiti prijašnju 1.03 verziju igre ne dalje poboljšanja u vidu performasi već su primjetna trzanja u igri unatoč skalabilnosti na više CPU jezgara. Hyper Threading kao da ni ne postoji tako da ako imate više jezgri, neće biti povećanja performansi. No, nije sigurno je li Denuvo i VMP zaštita utječe na probleme. Ubisoft to naravno neće reći već će se najvjerojatnije znati kad se jednog dana dotična probije.

Isto tako, ne postojanju piratske verzije igre ne treba zahvaljivati ovom komobu zaštite već tome što je Denuvo izdao novu verziju zaštite koja očito još nije probijena. Istu koriste igre Need For Speed Payback, Star Wars: Battlefront 2, Injustice 2, Sonic Forces i Football Manager 2018 i ni te igre nisu piratizirane.

Na kraju priče, budimo realni. Rješenje problema u kojem trpaš tri tone zaštite na igru u svrhu povećanja prodaje i potencijalnih višemjesečnih problema sa ispravljanjem problema u vidu performansi i nije baš najbolje. Dosta igrača je bijesno na takvu politiku jer prodaja će vjerojatno biti marginalno veća. Zaštita praktički samo spriječava da igru igraju oni koji ionako ne kupuju igre. Takvi će vjerojatno samo pričekati da se zaštita probije i opet piratizirati. Oni koji kupuju igre će iste kupovati bez obzira bila zaštita prisutna ili ne. Divinity: Original Sin 2 je primjer uspješne no DRM igre koja ima blizu milijun prodanih primjeraka.

 

Nema komentara (još)!
Ulogiraj se da bi komentirao.

Gamer on budget

  • 1